Συνελήφθη και ο 17χρονος Αλβανός για κλοπή κομμωτηρίου και δικύκλων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, τελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και δύο περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών που διεπράχθησαν στην πόλη του Βόλου.
Συνελήφθησαν τη Δευτέρα και χθες το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μαγνησίας, ένας 14χρονος Έλληνας και ένας 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι δύο ανήλικοι κινούμενοι με δίκυκλη μοτοσικλέτα διέπραξαν τις εξής περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα:
• αρχικά, με τη χρήση τσεκουριού διέρρηξαν κομμωτήριο και έκλεψαν από το εσωτερικό ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ από την ταμειακή μηχανή,
• στη συνέχεια, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων το οποίο αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ανεπιτυχώς, ενώ κατά την αποχώρησή τους αφαίρεσαν ένα μεταλλικό λοστό από τον αύλειο χώρο και
• λίγη ώρα αργότερα, μετέβησαν σε κατάστημα σούπερ – μάρκετ όπου με τη χρήση του κλαπέντος από το πρατήριο υγρών καυσίμων λοστού αποπειράθηκαν να το διαρρήξουν. Όμως, δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος από το κομμωτήριο χρηματικού ποσού, ενώ τα υπόλοιπα αφαιρεθέντα αντικείμενα εξακριβώθηκε ότι τα είχε αποκρύψει στην οικία του και κατασχέθηκαν. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το τσεκούρι που χρησιμοποίησαν οι δύο ανήλικοι στην πρώτη περίπτωση κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στις 29 Ιουλίου 2014, ο υπήκοος Αλβανίας είχε κλέψει τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για την τέλεση των παραπάνω κλοπών έξω από το σπίτι 37χρονου Έλληνα, ενώ ακόμη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έκλεψε άλλη μία μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 31χρονου Έλληνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.