ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη ενότητας της Αριστεράς και όχι χαρτοπόλεμου ανακοινώσεων

Την ανάγκη ενότητας της Αριστεράς και όχι «χαρτοπόλεμου» ανακοινώσεων επισημαίνει η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, που απαντά στην ανακοίνωση του της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ, που κατηγορίες για το θέμα της εκλογής του Αχιλλέα Μπέου και για την πολιτική έναντι της «Χρυσής Αυγής».

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός καλοκαιριού που θα σημαδευτεί από την αυξανόμενη ένταση της επίθεσης των κυρίαρχων ελίτ και του πολιτικού τους προσωπικού εναντίον της κοινωνίας, των υποτελών τάξεων και τελικά, εναντίον της ίδιας της χώρας μας. Ο λαός απαιτεί την ενότητα της Αριστεράς για την απόκρουση της επίθεσης και την οικοδόμηση της εναλλακτικής προοπτικής διεξόδου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με το ζήτημα των ευθυνών για την επικράτηση του Μπέου ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι στην Πάτρα και όπου αλλού υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ βρέθηκε αντιμέτωπος με τοπικό εκπρόσωπο των μηνονιακών πολιτικών δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε το αυτονόητο, καλώντας σε υπερψήφιση του αριστερού υποψήφιου.

«Τι Μπέος τι ΣΥΡΙΖΑίος»
«Στην πόλη μας απέναντι στον υποψήφιο που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκε απλώς ένα απολογητής της κυβέρνησης, αλλά κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο, η πραγματική ταυτότητα του οποίου αναλύεται άψογα στην ανακοίνωση του ΚΚΕ. Η στάση που επέλεξε, δυστυχώς, το ΚΚΕ στον β’ γύρο των τοπικών εκλογών θα μπορούσε να συνοψιστεί στο σύνθημα «τι Μπέος τι ΣΥΡΙΖΑίος», με αποτέλεσμα να διευκολυνθούν αντικειμενικά στην επίτευξη των στόχων τους οι δυνάμεις που με πάθος πολέμησαν υπέρ του Μπέου, προκειμένου να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑίος.

«Αλγεινή εντύπωση»
Αυτό όμως που κάνει αλγεινή εντύπωση στον ΣΥΡΙΖΑ και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών είναι η επίθεση που δέχεται σχετικά με την θέση και στάση του απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

«Η πολιτική τους εμπάθεια δεν αφήνει κανένα περιθώριο να δουν το ανοιχτό ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, το οποίο συνδιαμορφώνουμε με τους πολίτες και τα αντιφασιστικά κινήματα της πόλης μας», αναφέρει η Ν.Ε. Μαγνησίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το Σαββατοκύριακο στο Βόλο πραγματοποιείται το 8ο Αντιρατστικό φεστιβάλ, προσκλητήριο συμμετοχής για όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς, ριζοσπαστικούς και προβληματισμένους πολίτες της πόλης, στο οποίο συμμετέχουμε και τονίζει ότι είναι αυτονόητη η πρόσκληση και προς το ΚΚΕ.

«Ας συναντηθούμε, τουλάχιστον εκεί όπου θα βρίσκεται ο μαχητικός αντιφασισμός, που με τους αγώνες του σε όλα τα επίπεδα, δεν αφήνει στους νεοναζί χώρο για διεκδίκηση στην πόλη μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.