Σύστημα επιβράβευσης καταναλωτών από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου (video)

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΒ Βασίλης Γκιλομανάκης (αριστερά) και οι οικονομικός επόπτης Απόστολος Οντόπουλος (δεξιά).
Εκπτώσεις και δώρα τα κίνητρα προκειμένου να διατηρηθεί η ρευστότητα στην τοπική οικονομία

Το νέο σύστημα επιβράβευσης των καταναλωτών που προτιμούν τις τοπικές επιχειρήσεις του Βόλου για να κάνουν τις αγορές τους, κερδίζοντας παράλληλα εκπτώσεις αλλά και δώρα, παρουσίασε χθες στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες σε ειδική εκδήλωση η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Γκιλομανάκης από κοινού με τον οικονομικό επόπτη κ. Απόστολο Οντόπουλο παρουσίασαν το εμπορικό αλλά και το τεχνικό μέρος του συστήματος, το οποίο είναι πολύ απλό στη λειτουργία του και έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα επιβράβευσης καταναλωτών που υπάρχουν σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο το σύστημα έχει σαν σκοπό να προσφέρει κίνητρα στους καταναλωτές να προτιμήσουν να κάνουν τις αγορές στους στα τοπικά καταστήματα του Βόλου, προκειμένου να διατηρηθεί η ρευστότητα στην αγορά καθώς τα χρήματα στη συνέχεια θα διοχετευθούν εκ νέου στην τοπική οικονομία και δεν θα διαφύγουν στο εξωτερικό ή σε άλλη κατεύθυνση.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣΗ λειτουργία του συστήματος είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να λάβουν μέρος καταβάλλοντας ένα ποσό το οποίο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 90 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές δαπάνες της διαδικτυακής εφαρμογής καθώς και τα κόστη διαφημιστικής προβολής που θα γίνεται μέσω μαζικής αποστολής sms προς τους καταναλωτές, διανομής φυλλαδίων και ανακοινώσεων μέσω του Τύπου. Για την πρόσβαση στη διαδικτυακή εφαρμογή δεν απαιτείται τίποτα παρά ένας ηλεκτρονικής υπολογιστής tablet ή κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου θα γίνεται η καταχώριση στη βάση δεδομένων των νέων πελατών και όλων των στοιχείων σχετικά με τις αγορές και τις εκπτώσεις που γίνονται εντός του συστήματος.

Από την πλευρά του ο καταναλωτής με την εγγραφή του στο σύστημα θα παραλαμβάνει μια κάρτα τύπου πιστωτικής η οποία θα φέρει τα προσωπικά του στοιχεία και την οποία θα επιδεικνύει στον καταστηματάρχη που συμμετέχει στο πρόγραμμα προκειμένου να λάβει την έκπτωση που προσφέρεται από το κατάστημα, εξαργυρώνοντας πόντους που έχει συγκεντρώσει από προηγούμενες αγορές που έχει κάνει στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης. Η προμήθεια της κάρτας για τον καταναλωτή θα γίνεται δωρεάν.

Σε δηλώσεις του στο magnesianews.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Βασίλης Γκιλομανάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αρχικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι ντόπιοι επιχειρηματίες. Σκοπός όπως είπε είναι να γίνει εφαρμογή του προγράμματος σε μικρή κλίμακα προκειμένου να ολοκληρωθεί προγραμματιστικά και τεχνικά με τη συνδρομή των χρηστών που θα επισημάνουν τυχόν αδυναμίες και στη συνέχεια να ανοίξει σε μεγαλύτερη μερίδα εμπόρων στην αγορά του Βόλου. Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον να συμμετάσχουν έχουν εκδηλώσει 25 περίπου επιχειρήσεις, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Γκιλομανάκης για να τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή του πρόγραμμα χρειάζονται περίπου 50 αριθμός που αναμένεται να συμπληρωθεί άμεσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.