Τέλος Αυγούστου μπορεί να παραδοθεί το τμήμα Γορίτσα- Αγριά

Απάντηση Χρυσοχοίδη σε ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελωνη

Το τμήμα Γορίτσα – Αγριά της παράκαμψης Βόλου μπορεί να παραδοθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του που προβλέπεται μέχρι τις 27 Αυγούστου 2014, οπότε και λήγει ο συμβατικά προβλεπόμενος χρόνος περαίωσής του. Αυτή είναι η απάντηση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη σε ερώτηση της βουλευτού Μαγνησίας και κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Η βουλευτής κατέθεσε στη Βουλή τη σχετική ερώτηση στις 2 Ιουνίου 2014 με αφορμή πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου περί «νέας εμπλοκής» του περιφερειακού και καθυστέρησης στην παράδοση του τμήματος Γορίτσα – Αγριά που εκτελείται.

Η πλήρης απάντηση του Υπουργού Υποδομών προς την βουλευτή κ. Χρυσοβελώνη είναι η ακόλουθη:
«Η ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Γορίτσα – Αγριάς της παράκαμψης Βόλου προβλέπεται μέχρι τις 27 Αυγούστου 2014, οπότε και λήγει ο συμβατικά προβλεπόμενος χρόνος περαίωσής του.

Για την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία δεν απαιτείται τελικά η σύνταξη μελέτης για την αδειοδότηση της σήραγγας Γορίτσας, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο δεν ανήκει στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο. Δεδομένου όμως ότι η συγκεκριμένη σήραγγα βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον, η Διοικητική Αρχή Σηράγγων του Υπουργείου συστήνει να υιοθετηθούν οι ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας, σύμφωνα με το ΠΔ 230/07 και να αποφασιστεί από τον διαχειριστή της οδού η οργανωτική δομή λειτουργίας, καθώς και θέματα που άπτονται της συνεργασίας και επέμβασης των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης (τροχαία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ).

Το έργο δύναται να δοθεί σε χρήση αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του. Παράλληλα θα γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε ο Δήμος Βόλου να αναλάβει τη συντήρηση του έργου, το ταχύτερο δυνατόν, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις (ΦΕΚ 1573 Β’/2009)».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.