Τα έργα της ΔΕΗ να ανατεθούν σε ελληνικές επιχειρήσεις

Δηλώνουν οι «'Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση»

Οι «’Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση» κι ως μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης αλλά και των τοπικών βουλευτών, της Περιφέρειας και των Δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου η ανάθεση ενός μεγάλου έργου που προκηρύσσεται από τη ΔΕΗ, να μην δοθεί σε εργοστάσιο του εξωτερικού αλλά να μείνει στην περιοχή μας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ο Βόλος και η Μαγνησία αλλά και ολόκληρη η χώρα μαστίζεται από την κρίση, την ανεργία και την αναδουλειά. Σε αυτή την περίοδο θα πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηριχθεί η τοπική και εθνική οικονομία». Κι όμως σε αυτή την περίοδο ένα μεγάλο έργο που αφορά τη ΔΕΗ, μια δημόσια ελληνική επιχείρηση, δίνεται σε εργοστάσιο του εξωτερικού, με την αιτιολογία ότι είναι πιο χαμηλή η τιμή κι έτσι κερδίζει η ΔΕΗ και κατ’ επέκταση το ελληνικό δημόσιο, ενω περιορίζονται και τα έξοδα.

Στην πραγματικότητα όμως τόσο η ΔΕΗ, όσο και το ελληνικό δημόσιο αλλά και ο ελληνικός λαός ζημιώνονται, για τους εξής λόγους:
1. Εργοστάσια στο Βόλο που θα μπορούσαν να κάνουν το έργο αυτό με σαφώς καλύτερη ποιότητα δουλειάς (ίσως με πιο αυξημένο κόστος παραγωγής, κινδυνεύουν να κλείσουν.
2. Εκατοντάδες εργαζόμενοι των εργοστασίων αυτών αλλά και συνεργείων που εργάζονται σε αυτά θα μείνουν άνεργοι. Εκατοντάδες θέσεις εργασίας χαμένες.
3. Μεγάλο κομμάτι της τοπικής αγοράς που συνεργάζεται άμεσα με τα εργοστάσια αυτά θα υποστεί τεράστια μείωση του τζίρου.
4. Αν τα χρήματα της επένδυσης μείνουν στη χώρα μας και στον τόπο μας, θα αποτελέσουν μεγάλη τόνωση της τοπικής αγοράς και οικονομίας γενικότερα. Συνεπώς αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τα χρήματα θα χαθούν από το σύνολο της τοπικής αγοράς.
5. Αν τα χρήματα κινηθούν σε τοπικό επίπεδο, το κράτος θα έχει να εισπράξει φορολογία και ΦΠΑ από το σύνολο των συναλλαγών που θα πραγματοποιηθούν, σε αντίθεση με αυτό που θα γίνει αν φύγουν στο εξωτερικό. Συνεπώς ένα σημαντικό κομμάτι της επένδυσης επιστρέφει στο κράτος.
Ως ‘Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση” κι ως μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας ζητάμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης αλλά και των τοπικών βουλευτών, της Περιφέρειας και των Δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου η ανάθεση ενός μεγάλου έργου που προκηρύσεται από τη ΔΕΗ, να μην δοθεί σε εργοστάσιο του εξωτερικού αλλά να μείνει στην περιοχή μας.
Η έξοδος από την κρίση δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο με περικοπές των εξόδων αλλά κυρίως αν υπάρχουν δουλειές στον τόπο μας. Είναι λοιπόν τεράστιο λάθος, έργα δικών μας επιχειρήσεων να δίνονται στο εξωτερικό. Διαφορετικά όχι μόνο δεν θα προχωρήσει η αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας αλλά ακόμα περισσότερες παραγωγικές μονάδες θα κλείνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.