Τα οφέλη του θεάτρου αναφέρει το Rotaract

Η «Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου από το 1965, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Θεατρικού Δικτύου για τα παιδιά και τους νέους, για να τιμήσει τους καλλιτέχνες και τους φορείς που μοχθούν σ’ όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη αυτού του ευαίσθητου τομέα της θεατρικής τέχνης.

Ο Όμιλος Rotaract Βόλου αποτελείται από κοινωνικά και ανθρωπιστικά ευαισθητοποιημένους νέους 18-30 ετών, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει απέναντι στην τέχνη του θεάτρου αναφέρει τα σημαντικότερα οφέλη του νέου και του παιδιού ως ένας απλός θεατής μιας θεατρικής παράσταση: Ψυχαγωγείται. Μαθαίνει να κάθεται ήσυχο, να χαλαρώνει και να παρακολουθεί. Ταυτόχρονα ενισχύεται η συγκέντρωση προσοχής του. Βοηθά στη γλωσσική του ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό λεξιλογίου και ιδεών. Αποδεσμεύει την φαντασία του. Παρατηρεί πως υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης, όπως αυτή της γλώσσας του σώματος μέσα από την μίμηση το χορό και το τραγούδι. Αναπτύσσεται η κοινωνικότητα του (μοιράζεται αυτό που βλέπει με άλλους γύρω του και αυτό που βλέπει είναι μια συλλογική δουλειά).

Καλλιεργείται και εμπλουτίζεται αισθητικά βλέποντας τα σκηνικά, τα κοστούμια και όσο περισσότερα ερεθίσματα δέχεται (παραστάσεις) τόσο αποκτά κριτικό πνεύμα για το τι του αρέσει, τι όχι και γιατί.
Την παρούσα χρονική περίοδο παρουσιάζεται στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής η νέα παραγωγή του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή για παιδιά του Γιάννη Καλατζόπουλου. Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, όχι μόνο σε παιδιά.

Το Ροταράκτ

Το Ροταράκτ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «είναι ένας Όμιλος προσφοράς υπηρεσιών για νέους και νέες από 18 έως 30 ετών που στηρίζουν τις δράσεις προσφοράς στην κοινότητα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Μέσω των Ομίλων Rotaract, οι νέοι ενήλικοι, όχι μόνο αυξάνουν τη γνώση και τις ικανότητές τους, αλλά επιπλέον έρχονται σε επαφή με τις φυσικές και κοινωνικές ανάγκες των κοινοτήτων τους, προωθώντας τη διεθνή κατανόηση και την ειρήνη, μέσω ενός πλαισίου φιλίας και υπηρεσίας. Είναι η ενθάρρυνση και η διάδοση της ιδέας της προσφοράς υπεράνω εαυτού, ως βάση κάθε αξιόλογης δραστηριότητας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.