Τελευταία ημέρα για εγγραφές σε Παιδικούς Σταθμούς

Τελευταία ημέρα για εγγραφές σε Παιδικούς Σταθμούς του Δ Βόλου η σημερινή.

Οι εγγραφές στα Κ.Δ.Α.Π της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α ξεκινούν στις 25/07/2014 και λήγουν στις 4/08/2014. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μητέρες άνεργες, αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα και εκτός πρωτογενή τομέα, μισθωτές και συμμετέχουσες σε προγράμματα του ΟΑΕΔ..

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) αποτελούν δομές της Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, όπου τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους, μέσα σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει δυνατότητες για έκφραση, επικοινωνία, παιχνίδι και εικαστική αγωγή.
Η λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετείται η οικογένεια αλλά ειδικότερα η μητέρα όταν εργάζεται, ή όταν ψάχνει για δουλειά. Γι’ αυτό το λόγο, το πρόγραμμα χωρίζεται σε χειμερινό (απογευματινό) και θερινό (πρωινό), προσπαθώντας να εμπλουτίσει τις ελεύθερες ώρες των παιδιών. Φέτος θα λειτουργήσουν δυο βάρδιες στα περισσότερα Κ.Δ.Α.Π. της Κ.Ε.Κ.Π.Α –Δ.Ι.Ε.Κ.
Τα Κέντρα στελεχώνονται από έμπειρους παιδαγωγούς – εμψυχωτές, και παράλληλα συνεργάζονται με πανεπιστήμια, ΙΕΚ, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συλλόγους και φορείς κοινωνικού χαρακτήρα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, από τις οποίες ωφελούνται τα παιδιά και οι οικογένειές τους.
Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν ως δομές υποστήριξης τόσο για γονείς όσο και για παιδιά, ως δομές κοινωνικοποίησης των παιδιών, αλλά και ως δημιουργική διέξοδο στην όλο και αυξανόμενη πίεση που υφίσταται η ελληνική οικογένεια, παρέχοντας δωρεάν δράσεις όπως: κεραμική, ζωγραφική, υφαντική, μουσική, λογοτεχνία, θέατρο, αθλητισμό και λοιπές άλλες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.
Οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας καθημερινά 8.00 – 14.00, στα παρακάτω τηλέφωνα:
1. ΚΔΑΠ Νεάπολης Βόλου. Νεαπόλεως 76 (απέναντι από 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου) , Νεάπολη Βόλος Τηλ./ Fax. 24210 64336. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Κατερίνα Τσιώνα
2. ΚΔΑΠ Προσφυγικών Ν.Ιωνίας. Χρήστου Λούλη και Εφέσσου 52, Ν.Ιωνία Βόλου Τηλ./ Fax. 24210 68978. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Γιακουμίδη Ελευθερία
3. ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων Ν.Ιωνίας. Νικαίας & Ζέρβα (πλ.Τσιγάντε, πίσω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ν.Ιωνίας), Ν.Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 91316 Fax. 24210 91317. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Δέσποινα Μόσχου
4. ΚΔΑΠ Βασδέκειου Ν.Ιωνίας. Μυτιλήνης & Χαλκηδόνος (δίπλα σε εργοστάσιο ΜΕΤΚΑ), Ν. Ιωνία Βόλου Τηλ./ Fax. 24210 91113.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Κατερίνα Χαραλάμπους
5. ΚΔΑΠ Αρτέμιδας8ο χλμ. Εθν.Οδού Βόλου-Τσαγκαράδας Τηλ./ Fax. 2428094000. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ζαρίφη Ελένη
6. ΚΔΑΠ Πορταριάς (Αθανασάκειο Νηπιαγωγείο). Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο, Πορταριά Βόλου Τηλ./ Fax. 24280 99925. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Μαρία Βούλγαρη

ΚΔΑΠμεΑ

Παράλληλα, τα δύο ΚΔΑΠμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ αποτελούν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες και εξυπηρετούν ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα παιδιών σχολικής και μετασχολικής ηλικίας. Οι δύο δομές λειτουργούν με επιτυχία και ευαισθησία πλέον των 10 ετών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τις ανάγκες του προγράμματος.
Το κέντρο απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν:
• Αναπτυξιακές διαταραχές.
• Νοητική υστέρηση.
• Προβλήματα ακοής, όρασης, λόγου.
• Κινητικά προβλήματα.
• Προβλήματα συγκέντρωσης, προσοχής και διάσπασης.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα στοχεύει:
• στην κοινωνικοποίηση, την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος, την ανάπτυξη συνεργασίας.
• την ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας.
• την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης
• την έκφραση των συναισθημάτων
• την ενίσχυση της επικοινωνίας
• την ενημέρωση της οικογένειας για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των παιδιών.
Τα ΚΔΑΠμεΑ υποστηρίζονται στη λειτουργία τους από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο με συνέπεια φροντίζει για τη δημιουργική απασχόληση των ωφελουμένων των δύο δομών, την ομαλή κοινωνική τους ένταξη τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, τόσο στα ίδια τα άτομα όσο και στις οικογένειές τους. Οι δύο δομές ΚΔΑΠμεΑ αποτελούν συγχρηματοδοτούμενες δομές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα και ως έργο συμβάλουν με τρόπο θετικό στην αποδέσμευση μεγάλου αριθμού γυναικών από τη φροντίδα των ατόμων με αναπηρία και επομένως στην προώθηση των ίσων ευκαιριών στην απασχόληση μεταξύ των δύο φύλων. Παράλληλα το έργο ενισχύει θέσεις εργασίας που αφορούν στις ειδικότητες που απασχολούνται στις δύο δομές και στελεχώνονται ως επί το πλείστον από γυναίκες. Οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας καθημερινά 8.00 – 15:00, στα παρακάτω τηλέφωνα από τις 25/07/2014 έως και τις 04/08/2014 (περίοδος αιτήσεων):
1. ΚΔΑΠμεΑ Βόλου
Λήμνου 12 & Ελασσόνος, Παλαιά Βόλος Τηλ. 24210 31860
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΟΜΗΣ: κα Γιούλα Τσιγιάννη
2. ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας
Καισαρείας 27 (πρώην Πρόνοια), Ν.Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 60802
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΟΜΗΣ: κα Ράνια Μαυροϊορδανίδου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.