Την επαναλειτουργία του σιλό εξετάζει ο ΟΛΒ

Την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού εξέτασαν εξειδικευμένοι τεχνικοί

Την επαναλειτουργία του σιλό στο λιμάνι του Βόλου προωθεί ο ΟΛΒ, προχωρώντας στον έλεγχο και την αξιολόγηση της συγκεκριμένης υποδομής προκειμένου η λειτουργία του να γίνει τηρώντας τους περιβαλλοντικούς όρους και να ενισχύσει οικονομικά τον οργανισμό προσφέροντας υπηρεσίες στις εταιρίες μεταφοράς χύδην φορτίων. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΛΒ στα πλαίσια της επανεξέτασης λειτουργίας του ΣΙΛΟ για την εξυπηρέτηση (φορτοεκφόρτωση – αποθήκευση) χύδην προϊόντων, εξετάστηκε η μηχανολογική κατάστασή του από εξειδικευμένους τεχνικούς και διαπιστώθηκε ότι δύναται να επαναλειτουργήσει κανονικά. Βεβαίως απαιτείται ο ειδικός εξοπλισμός προκειμένου η χρήση του ΣΙΛΟ να συμφωνεί με τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους.

Η Διοίκηση του Οργανισμού βρίσκεται σε επαφή με εταιρείες διακίνησης φορτίων της κατηγορίας αυτής, προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση κόστους/κέρδους από την επαναλειτουργία του ΣΙΛΟ, καθώς και το μέγεθος ζήτησης των υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης που μπορεί να προσφέρει, ώστε με βάση αντικειμενικά στοιχεία να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου κάλεσε ειδική τεχνική εταιρεία που επιθεώρησε και εξέτασε αναλυτικά την κατάσταση των υφιστάμενων γερανών του λιμένα για να εκτιμηθεί με αντικειμενικά δεδομένα το κόστος αποκατάστασης και θέσης σε λειτουργία, προκειμένου να ληφθεί απόφαση περί επαναλειτουργίας τους ή αναζήτησης τρόπου αντικατάστασής τους με νεότερα και μεγαλύτερης δυναμικότητας ανυψωτικά στοιχεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.