Την ευθύνη για το Κοινωνικό Κέντρο «Αθ. Νάκος» είχε η νέα δημοτική αρχή

Σε επιστολή του προς τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ κ. Β. Κοντορίζος αναφέρει:

Κύριε διευθυντά
Ανέγνωσα στην έγκριτη εφημερίδα σας την είδηση για τη μετατροπή από τον Δήμο Βόλου του Κοινωνικού Κέντρου «Αθ. Νάκος» Άλλης Μεριάς σε Ξενώνα Αστέγων, καθώς και τις δηλώσεις του νυν δημάρχου περί δήθεν αδιαφορίας για τη λειτουργία του κέντρου αυτού από την τέως δημοτική αρχή της πόλης μας, στην οποία μετείχα ως δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Επιτρέψτε μου δι’ ολίγων ν’ αναφερθώ στα πραγματικά περιστατικά του θέματος.

Αρχικώς, ως Δήμος Πορταριάς είχαμε παραχωρήσει το κτίριο αυτό στο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς και λειτούργησε επί μακρόν ως Τμήμα αυτού για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Ακολούθως, με την ένταξη του Δήμου Πορταριάς στον αχανή «καλλικρατικό» δήμο Βόλου, η προηγούμενη Διοίκησή του ίδρυσε το 2014 στο κτίριο αυτό Κοινωνικό Κέντρο προς τιμήν της μνήμης του Βολιώτη υπουργού Αθαν. Νάκου, που λειτούργησε ως τις αρχές του καλοκαιριού του έτους αυτού.
Όπως συμβαίνει με τα συναφή ιδρύματα, λόγω των θερινών μηνών η λειτουργία τους ατονεί ακόμη και στις πολυπληθείς αστικές περιοχές, πόσο μάλλον σε μια μικρή πρώην κοινότητα, όπως η Άλλη Μεριά. Όμως (μετά τις εκλογές του Μαΐου 2014), από τον παρελθόντα Σεπτέμβριο ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή Βόλου την ευθύνη του Κοινωνικού Κέντρου «Αθ. Νάκος», του οποίου τη λειτουργία μπορούσε να συνεχίσει και βελτιώσει, αποφάσισε, όμως, να το μετατρέψει σε Ξενώνα Αστέγων, υπό τη πίεση των αναγκών, που η δεινή κρίση δημιούργησε. Και επ΄ αυτού ουδείς διαφωνεί.

Μετά τιμής
Βασίλης Κοντορίζος»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.