Την Πέμπτη η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο 3ο Γυμνάσιο – Εσπερινό Γυμνάσιο του Βόλου στις 19.00.
Στη συνέλευση αναμένεται να γίνει συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσουν τα σχολεία, τις τοποθετήσεις του ΠΥΣΔΕ, την κατάσταση στα σχολεία της Μαγνησίας, τα κενά καθηγητών και τις αποφάσεις της Διοίκησης, αλλά και τα γενικότερα θέματα της παιδείας, που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας τονίζεται ότι η νέα χρονιά στην εκπαίδευση ξεκινά χωρίς τους τομείς και τις ειδικότητες που καταργηθήκαν το περσινό καλοκαίρι και χωρίς τους 2500 καθηγητές και μαθητές που εκδιώχθηκαν από τα σχολειά, που οι συνδικαλιστές ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Επίσης ζητούν άμεση χρηματοδότηση των σχολείων για ανανέωση του εξοπλισμού τους, για τη συντήρηση των δομών τους και την ανάπτυξή τους, νέων σχολικών κτηρίων όπου απαιτείται και αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεοδιόριστων.

Η ΕΛΜΕ ζητά να παγώσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων, να υπάρχει ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη στους εκπαιδευτικούς και κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Οι καθηγητές ζητούν ακόμη κατάργηση του Ν. 4186/13 για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανώτερο όριο 20 μαθητών στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και έγκριση ολιγομελών τμημάτων ειδικά στα ΕΠΑΛ.

Τέλος, ζητούν επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου εργασίας, να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών τώρα, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και άμεσο διορισμό όσων είναι διοριστέοι από το 2008 μέσω ΑΣΕΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.