Την Τετάρτη στο Υπ. Πολιτισμού ραντεβού για τους πεσσούς

Η Αντιπεριφερειάρχης, θα θέσει θέμα μετατόπισης για να μη γίνονται ατυχήματα

Για μεθαύριο Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, ορίστηκε το ραντεβού που ζήτησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού δρ. αρχαιολογίας Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να της θέσει το θέμα της μετακίνησης του πεσσού του αρχαίου Ρωμαϊκού υδραγωγείου, που μειώνει το πλάτος του δρόμου, με αποτέλεσμα να γίνονται τροχαία ατυχήματα.

Σημειώνεται ότι η αντιπεριφερειάρχης είχε δηλώσει στο «Ράδιο Ένα 102,5» ότι ζήτησε, τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, ραντεβού με τη Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη, για να πάει στην Αθήνα και να συζητήσει μαζί της το θέμα, κάτι που θα γίνει μεθαύριο.
Όπως ανέφερε η κα Κολυνδρίνη, αφού προηγήθηκε η αλληλογραφία, στη συνέχεια, έχοντας την επίσημη τοποθέτηση του υπουργείου Πολιτισμού, προτίθενται να συγκαλέσει τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, στους οποίους θα προτείνει τη λύση στην οποία θα καταλήξει με την Γ.Γ. του υπουργείου.

«Η πρόταση είναι ξεκάθαρη και δεν αναμένεται ν’ αλλάξει μετά τη σύσκεψη. Είναι η μετατόπιση του πεσσού, οπότε η Αρχαιολογική Υπηρεσία ή θα το αποδεχτεί ή θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε πίσω», ήταν η δήλωση της αντιπεριφερειάρχη.
Η Δωροθέα Κολυνδρίνη ξεκαθάρισε ότι η λύση που θα καταθέσει στην Γ.Γ. του υπουργείου είναι η μετατόπιση του πεσσού και ανέφερε χαρακτηριστικά «αν βρω κι εκεί σθεναρή αντίσταση, τότε θα κάνω μια σύσκεψη για να συζητήσουμε και πάλι σε νέα βάση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.