Τη βούληση των ψηφοφόρων θέτει ως άλλοθι ο Αχ. Μπέος!

Με την αίτηση αναστολής που κατέθεσε στο ΣτΕ

Τη βούληση των ψηφοφόρων θέτει ως άλλοθι , προκειμένου να δικαιωθεί στο ΣτΕ ο Αχ. Μπέος, αναφέροντας ότι με την απόφαση για αργία, παραβιάζεται η βούληση των ψηφοφόρων, ενώ θα επιφέρει πλήγμα στην εικόνα του ως δημάρχου!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που αποκάλυψε το περιεχόμενο της αίτησης αναστολής που κατέθεσε στο ΣτΕ, «έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 85 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για διάφορα κακουργήματα (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψία και δωροδοκία, παράνομα στοιχήματα κ.λπ.), ενώ σε βάρος του κ. Μπέου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο κ. Μπέος πλέον της αίτησης αναστολής και ακύρωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ ζητεί παράλληλα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» η απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Υποστηρίζει ο κ. Μπέος ότι η θέση του σε αργία παραβιάζει τον πυρήνα του τεκμηρίου της αθωότητας, όπως παραβιάζει τα άρθρα 6, 7 και 102 του Συντάγματος και νοθεύει την λαϊκή εντολή, δηλαδή τη βούληση των ψηφοφόρων που του έδωσαν το χρίσμα για συγκεκριμένη χρονική θητεία.

Παράλληλα, παραβιάζει και το νόμο 3852/2010 για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του και η σχετική ρύθμιση του εν λόγω νόμου που προβλέπει την θέση σε αργία των τοπικών αρχόντων είναι αντίθετη στο άρθρο 102 του Συντάγματος.

Ακόμη, επισημαίνει ότι η αιφνίδια παύση της άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, θα επιφέρει «μετά βεβαιότητα ένα καίριο και ανεπανόρθωτο πλήγμα στην δημόσια εικόνα του ως δημάρχου, ενώ θα λειτουργήσει μειωτικά ως προς την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν την υποψηφιότητά του και την προσωπικότητά του οι χιλιάδες των ψηφοφόρων στον Βόλο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.