Στην Αμφίπολη αντί για Βόλο ο Διευθυντής Αναστήλωσης

Είχε κοινοποιήσει την μετάθεση της επίσκεψης για τα «δόντια» στην Αρχαιολογία

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται τελικά να έρθει, αφού σήμερα δεν ήρθε… παρά την αναμονή μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, ο Διευθυντής Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού Δημ. Σβολόπουλος, ο οποίος τελικά με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού, πήγε στην Αμφίπολη λόγω των ανασκαφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η είδηση της αναβολής της επίσκεψης καθώς και ο προγραμματισμός για τη νέα εβδομάδα, είχαν γίνει γνωστά έγκαιρα στη διευθύντρια της ΙΓ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Ιντζεσίλογλου, όχι όμως και στον τοπικό Σύλλογο, ενώ η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, βρίσκονταν σε συνεδριάσεις στην Πρωτεύουσα.

Δέκα ώρες αναμονή…

Στο μεταξύ, δέκα ώρες αναμονής στο δρόμο συμπλήρωσανχθες ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών Κώστας Βιδανόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ.,… αναμένοντας τον διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού Δημ. Σβολόπουλο, να επισκεφθεί την εθνική οδό Βόλου – Αθήνας, στο ύψος των Αλυκών, για να εξετάσει το αίτημα μετακίνησης του ενός αρχαίου πεσσού, που είναι αιτία μείωσης του πλάτους του δρόμου και πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Μάταια όμως, καθώς ο υπηρεσιακός παράγοντας δεν φάνηκε και τα μέλη του Συλλόγου διαμαρτύρονταν έντονα.
Όπως ανέφερε, τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της Διοίκησης του Εξωραϊστικού Συλλόγου βρίσκονταν στο σημείο από τις 7.30 το πρωί και αναμένουν τον κ. Σβολόπουλο, για να του εξηγήσουν το πρόβλημα που υπάρχει και να του παραδώσουν υπόμνημα με τις ενέργειες που έχουν γίνει για το ζήτημα.
Ωστόσο, παρά τη συμπλήρωση 10 ωρών στο δρόμο, δεν φάνηκε, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, όχι μόνο ο υπηρεσιακός παράγοντας, αλλά ούτε κανένας εκπρόσωπος τοπικού φορέα, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ούτε να τηλεφωνήσει για να πληροφορηθεί τι έγινε.

Σημειώνεται ότι μετά από συνάντηση που είχε με τη βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας έδωσε εντολή στον αρμόδιο διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων κ. Δ. Σβολόπουλο να μεταβεί επιτοπίως και να υποβάλλει αμέσως την δική του εισήγηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.