Το «θηρίο»… βρυχάται! (video)

Ο Αχ. Μπέος, παρέδωσε μαθήματα… δημοσιογραφίας, μοιράζοντας ευθύνες

Ευθύνες στους… δημοσιογράφους επέρριψε ο δήμαρχος Βόλου ακόμη και για την κατάσταση, που όπως είπε δημιουργήθηκε στην πόλη (!), μη διστάζοντας να παραδώσει και μαθήματα… δημοσιογραφίας.
Έχοντας ήδη πληροφορηθεί για την αργία που σε λίγες ώρες πλέον τίθεται ο ίδιος, θέλησε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά με αοριστίες σε δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ζητώντας απ΄ όλους… να αγαπήσουν την πόλη!

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή το ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, μετά τα επεισόδια και τις ζημιές που έγιναν την Κυριακή, (μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξ. Γρηγορόπουλου), ο Αχ. Μπέος, επιτέθηκε κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων και μέσων, λέγοντας ότι παρουσιάζουν μια αναληθή εικόνα για την πόλη και τα δημοσιεύματα αναπαράγονται από μερίδα μέσων της Αθήνας, με αποτέλεσμα, αντί η πόλη του Βόλου να δείχνει μια φιλόξενη περιοχή, να παρουσιάζεται εμπόλεμη κατάσταση. Επανέλαβε ότι, ο Βολιώτικος λαός έδωσε εντολή στη Δημοτική Αρχή να μην επιτρέψει σε ταραχοποιούς να προκαλούν επεισόδια και ζημιές.

Αφορμή οι … «παρτάκηδες»

«Κάποιοι ΠΑΣΟΚοι, γιαλατζή αριστεροί και «παρτάκηδες», που με σύμμαχο τη διαπλοκή, το σύστημα και τα εργαλεία της δημοσιογραφίας, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα που μόνο σκοπό έχει, το κακό αυτής της πόλης», ήταν η δήλωση του δημάρχου, που πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή ουδέποτε κρύφτηκε, υπολόγισε το πολιτικό κόστος και ουδέποτε χρησιμοποίησε την πόλη αυτή επικοινωνιακά.

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τις δηλώσεις του, ο Αχιλλέας Μπέος είπε: «ήρθε πλέον η σειρά σας να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Εμείς ως δημοτική αρχή, επειδή έχουν γνώση οι φύλακες, τη Δευτέρα θα κάνουμε επίσημη ανακοίνωση. Μέχρι τη Δευτέρα, όμως, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., έπεσαν οι μάσκες και στον πλέον δύσπιστο. Κατάλαβαν όλοι, ότι πίσω από τους ταραχοποιούς, τραμπούκους και κουκουλοφόρους, ποιοι τους στηρίζουν και είναι σύμμαχοί τους».
Μέσα από την ψηφοφορία, είπε, φάνηκε τι εκπροσωπούν οι κύριοι Πατσιαντάδες και ανεξάρτητοι, που έβαλαν τα πολιτικά και μικροκομματικά τους συμφέροντα, πάνω από την πόλη μας.

«Το ψήφισμα είναι ξεκάθαρο, λυπάμαι πολύ, εγώ έχω συνηθίσει από τέτοιες πρακτικές, τις αντιμετώπισα και τις βίωσα, έχω στοχοποιηθεί, πήγα φυλακή. Μέρος αυτής της τακτικής, είναι και ο κλάδος σας, όχι όλοι όμως, αυτοί που έχουν μάθει στη ζωή τους να είναι εργαλεία και θα πεθάνουν εργαλεία, χωρίς αξιοπρέπεια», τόνισε.

Έδωσε μαθήματα

Δίνοντας μαθήματα στους παραβρισκόμενους εκπροσώπους των ΜΜΕ τους είπε ότι, ό,τι γράφουν ή λένε έχει να κάνει με την πόλη, προσθέτοντας ότι δεν τον πειράζει αν θα γράφουν ή θα πουν για τον ίδιο.

«Για μένα πείτε ότι θέλετε, δε με πειράζει, δε μ’ ενδιαφέρει και δεν περίμενα να έρθω στο Βόλο για να φτιάξω το προφίλ μου, από τους δημοσιογράφους», τόνισε.

Για άλλη μια φορά δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά τριών δημοσιογράφων και των ΜΜΕ που εκπροσωπούν, λέγοντας: «δε μ’ ενδιαφέρει αν θα με κρίνει η Τασσοπούλου, ο Καρεκλίδης ή ο Σαμαρτζής. Αυτοί έχουν κριθεί ήδη. Παίρνουν καθημερινά, παρακαλούν επιχειρηματίες και τους πιέζουν έμμεσα για να πάρουν καμία διαφήμιση. Πρέπει να καταλάβουν όμως αυτοί οι τρεις ή δεκατρείς αν είναι, ότι η δημοσιογραφία δεν είναι αυτή», ενώ, για να ηρεμήσει τα πνεύματα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν και έντιμοι δημοσιογράφοι σ’ αυτή την πόλη που γράφουν τις αλήθειες, που δεν είναι μέσα στη διαπλοκή και στο σύστημα.

«Σκουπίδια» και στην Αθήνα

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά των τριών δημοσιογράφων, ο δήμαρχος είπε ότι αυτά που γράφουν, όπως τα γράφουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, κάποια άλλα σκουπίδια των Αθηνών, τα αναδημοσιεύουν. «Ξύπνησε ξαφνικά η Εφημερίδα των Συντακτών και έγραψε για το Βόλο. Ποια εφημερίδα; Αυτή που άλλαξε ονομασία και έβαλε μέσα την Εφορία και το ΙΚΑ; Που άφησε εκατοντάδες εργαζόμενους απλήρωτους; Που πήρε μέχρι και έργα Ολυμπιακών Αγώνων; Και αφού φάγανε, ήπιανε και καλά κοιμηθήκανε, θυμήθηκαν να το παίξουν αριστεροί και να βάλουν καινούργια εφημερίδα, για να εκβιάζουν από την αρχή;», διερωτήθηκε.

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι μέχρι το 2019, τουλάχιστον, ό,τι και να κάνουν ορισμένοι, τα ταμεία του Βόλου είναι κλειστά, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να αγαπήσουν το Βόλο, όπως τον αγαπούν οι δημότες.


«Είμαστε φιλόξενη πόλη»

Σε ότι αφορά τους αντιεξουσιαστές, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «δήλωσε και δεν πέρασε προς τα έξω, όπως δεν πέρασε η αποδοκιμασία των πολιτών στους 20 νεαρούς, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στη γιορτή της πόλης, ότι για πρώτη φορά αντέδρασε η πόλη» και «βλέποντας αυτή την αντίδραση, εμείς έχουμε υποχρέωση να μεταφέρουμε στον κόσμο το τι θέλουν οι πολλοί και όχι μια χούφτα ταραχοποιοί».

Επανέλαβε δε, ότι κι αυτοί έχουν δικαίωμα στη ζωή, στην καθημερινότητα, στην κοινωνία, είναι δικαίωμά τους, να αντιδρούν, να διαμαρτύρονται, να έρχονται σε κόντρα με οποιοδήποτε τρόπο αυτοί επιθυμούν με την εξουσία. «Μέχρι εκεί είμαι απόλυτα σύμφωνος και είναι σεβαστά οι αντιλήψεις και οι πολιτικές τους επιλογές», τόνισε.

Ο Αχ.Μπέος συμπλήρωσε ότι ο Δήμος Βόλου δε νομοθετεί, δεν ασκεί εξουσία, δεν κυβερνάει, αλλά είναι μια φιλόξενη και δημοκρατική πόλη, που είναι ανοιχτή να φιλοξενήσει δημοκράτες, αριστερούς, Κομμουνιστές, φασίστες, δεξιούς, ομοφυλόφιλους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά. «Είμαστε φιλόξενοι και δημιουργήσαμε τόσο όμορφη πόλη, για να φιλοξενούμε τους πάντες», τόνισε.

«Παραποίησαν… το χιούμορ μου»!

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι όλοι αυτοί που έρχονται στην όμορφη πόλη του Βόλου, τη σέβονται, έτσι πρέπει να τη σεβαστούν και οι κάτοικοι και να μη δημιουργηθούν επεισόδια. «Αυτό είναι το πνεύμα, τόσο του ψηφίσματος, όσο και των δηλώσεων που έγιναν την Τρίτη», είπε και επιτέθηκε ξανά κατά ορισμένων, που – όπως είπε – παραποίησαν τα λεγόμενά του και το χιούμορ του, όπως ήθελαν αυτοί.

«Να είναι προσεκτικοί από δω και πέρα, γιατί, όπως εμείς, κρινόμαστε από τον κόσμο, κρίνονται και οι ίδιοι. Και ήδη αυτά τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, είτε ο θηλυκός Μητσοτάκης, είτε ο σουβλατζής, είτε ο νεκροθάφτης, τους φτύνει ήδη ο κόσμος και η κοινωνία στο δρόμο, άσχετα αν αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει», επανέλαβε.

Κάλεσε δε τους ανθρώπους των ΜΜΕ να προστατέψουν και να αγαπήσουν το Βόλο. «Για τον Αχιλλέα Μπέο, πείτε ότι θέλετε, έχω τέτοια ψυχικά αποθέματα, τέτοια δύναμη, που μου έδωσαν ο Θεός και οι πολίτες, που μπορώ να τους αντιμετωπίσω. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο», είπε και κάλεσε ξανά τους δημοσιογράφους να σοβαρευτούν, διότι έχουν μεγάλη ευθύνη στο τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα στην πόλη.

«Δεν θα δώσουμε αφορμή»

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να δώσει το κίνητρο που περιμένουν κάποιοι, για να δημιουργηθεί εμπόλεμη ζώνη.

Όπως ανέφερε, στέλνω αυτό το μήνυμα ενόψει της ανακοίνωσης που θα βγει τη Δευτέρα, και κάλεσε τους έντιμους, όπως είπε, δημοσιογράφους να πάρουν θέση απέναντι στα συμφέροντα, στη σαπίλα και στο κατεστημένο και σ’ όλους τους άλλους που φοβούνται να μη χάσουν καμία ψήφο απ’ αυτά τα υποκείμενα.

«Εμείς αγαπάμε την πόλη μας, το έχουμε δείξει και θα συνεχίσουμε να το δείχνουμε, ότι και να κάνουν. Η πολιτική που έχουμε ακολουθήσει, θα συνεχίσουμε να την ακολουθούμε, απέναντι στα συμφέροντα και σ’ όλους που επί σειρά ετών κατέστρεψαν αυτή την πόλη», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο, πλέον υπάρχουν ευθύνες, τα πράγματα γίνονται σοβαρά για όσους δεν το καταλαβαίνουν και οι περιουσίες των πολιτών, η πόλη μας, οι επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες, δεν ευθύνονται ακόμη και να αναπνέουν τα δακρυγόνα της Αστυνομίας.

«Δεν είστε άμοιροι των ευθυνών. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη μου. Αναλάβετε κι εσείς πως μεταφέρετε τα γεγονότα, τις ειδήσεις και τις συνεντεύξεις. Αφήστε τα προσωπικά και τις μάσκες και μπείτε στην ουσία και στην αλήθεια», τόνισε και κατέληξε ότι 150 ανεγκέφαλοι ταραχοποιοί δεν θα διαλύσουν μια πόλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.