Το Τοπικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας θα αποφασίσει για τη λαϊκή της Δευτέρας

Αχ. Μπέος: Η νέα Δημοτική Αρχή θα λύσει το πρόβλημα

Τη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας, πρότεινε να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, προκειμένου να αποφανθεί για τη μη λειτουργία των λαϊκών αγορών, στην οδό Ικάρων και στο πάρκινγκ Ανδρέα Βαλαχή για τους μήνες Ιούλιο με Σεπτέμβριο. Σήμερα, έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών, που έκαναν αυτοκινητοπομπή προς το Δημαρχείο Βόλου και, πριν τη συνεδρίαση, είχαν συνάντηση με το νέο δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, που τους είπε ότι σύντομα αρχίζει η διαβούλευση και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα δώσει μια μόνιμη και ικανοποιητική λύση.

Δεκάδες παραγωγοί λαϊκών αγορών έφτασαν στο Δημαρχείο, λίγο μετά τις 2 σήμερα το μεσημέρι και επέδωσαν ψήφισμα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης πρότεινε η δημοτική κοινότητα Νέας Ιωνίας νθα αποφασίσει τελικά εάν θα ικανοποιηθεί ή όχι το αίτημα των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών για μεταφορά και παραμονή τους, τους επόμενους δύο μήνες στην οδό Ευφραιμίδου.

Οι παραγωγοί τονίζουν ότι με τη μεταφορά τους στο πάρκινγκ του πάρκου «Ανδρέας Βαλαχής», όπου τους τοποθέτησε η παρούσα δημοτική Αρχή, οι παραγωγοί παραπονιούνται ότι έχει πέσει κατακόρυφα ο τζίρος τους.
Ο αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας Χαρ. Τσαμπάζης διαβεβαίωσε ότι αύριο Τρίτη θα συγκληθεί η Τοπική Κοινότητα και θα λάβει απόφαση αν θα παραμείνει η λαϊκή αγορά στην οδό Ευφραιμίδου.

Συνάντηση με τον νέο δήμαρχο
Πριν ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών συναντήθηκαν με τον νέο δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο που τον ενημέρωσαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και την πρότασή τους.

Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε εύλογο και δίκαιο τοπ αίτημα των παραγωγών λαϊκών αγορών και ζήτησε να δοθεί μια προσωρινή λύση και να αποφασίσει η νέα Δημοτική Αρχή «που για τα επόμενα πέντε χρόνια θα δώσει μια μόνιμη και ικανοποιητική λύση», όπως ανέφερε.
Ζήτησε δε να μην οξυνθούν τα πνεύματα και η κατάσταση να παραμείνει ήρεμη, σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που είναι καθημερινά στο δρόμο και αγωνίζονται για το μεροκάματο. «Να δοθεί αυτή η προσωρινή λύση , ώστε οι επαγγελματίες να πάρουν μια ανάσα και από Σεπτέμβριο θα αποφασίσουμε που θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές και σε μια λύση που θα εξυπηρετεί τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές», δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος

Ο νέος δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι, το επόμενο διάστημα η νέα Δημοτική Αρχή θα ασχοληθεί με το πρόβλημά τους και θα ξεκινήσει τη συζήτηση για να διαπιστώσει που είναι καλύτερα να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, προς όφελος της πόλης και των επαγγελματιών.

Το ψήφισμα των παραγωγών
Οι παραγωγοί και μικροπωλητές οπωρολαχανικών και ειδών ένδυσης – υπόδησης των λαϊκών αγορών σε ψήφισμα που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τονίζουν ότι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη λαϊκή στην οδό Ευφραιμίδου και με αφορμή την αλλαγή της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας από την οδό Ευφραιμίδου στο πάρκινγκ Ανδρέα Βαλαχή, το τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

«Επειδή ο εν λόγω χώρος θεωρείται ακατάλληλος για λαϊκή αγορά, γι αυτό ζητάμε την παραμονή της λαϊκής αγοράς στην οδό Ευφραιμίδου για ακόμη δύο μήνες, έως ότου αναλάβει η καινούργια δημοτική Αρχή και το θέμα των δρόμων να διευθετηθεί από αυτή. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν είναι δυνατόν να χάνουμε εμείς το μεροκάματό μας και οι καταναλωτές να μην λαϊκή στη γειτονιά μας», αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.