“Τρώγονται” στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για το δημαρχιλίκι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ποια θα είναι η μαριονέτα του έκπτωτου Δημάρχου Βόλου;

Μπροστά σε εξελίξεις βρίσκεται η πόλη του Βόλου μετά το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε κατά του Αχιλλέα Μπέου το οποίο τον καθιστά έκπτωτο από τον δημαρχιακό θώκο.

Οι εξελίξεις αυτές, οι οποίες θα συμβούν τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτώβρη, μετά την ένσταση που θα υποβάλλει ο κατηγορούμενος για τέσσερα κακουργήματα δήμαρχος του Βόλου, θα σηματοδοτήσουν την πορεία της πόλης έως το 2019. Οι προθέσεις του Δημάρχου οι οποίες διατυπώθηκαν κατά τον επισημότερο τρόπο στο δημοτικό συμβούλιο, ασφαλώς και προκάλεσαν ανησυχίες διότι η δικαστική περιπέτεια του κ. Μπέου δεν είναι μια προσωπική του υπόθεση, αλλά ένα μείζον πολιτικό θέμα για την πόλη και την πορεία της.

Το ανησυχητικό είναι η ανοιχτή πλέον επιθυμία του κ. Μπέου να εφαρμόσει και για την κενή θέση του Δημάρχου, τη γνωστή μεθοδολογία ζωής που ακολούθησε στα αθλητικά πράγματα. “Βάζω κάποιον μπροστινό τον χρησιμοποιώ ως μαριονέτα και από πίσω διοικώ και κάνω το γενικό κουμάντο.” Αυτό τον ρόλο καλείται να παίξει ο εκλεκτός και συνεχιστής του έργου του μεγάλου ηγέτη, όπως κατά καιρούς αναφέρεται σε ανακοινώσεις του γραφείου προπαγάνδας του. Ποιος όμως εκ των 27 δημοτικών συμβούλων μπορεί να παίξει το ρόλο της μαριονέτας; Ο πλέον έμπειρος εξ όσων αποτελούν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου είναι ο Γιώργος Μουλάς. Ο κ. Μουλάς έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία περισσότερο ως καλός γιατρός που βοηθά, αλλά και ως ένας πολιτικός που ανήκει στη δεξιά. Είναι γνώστης πολλών θεμάτων της πόλης και μπορεί να τα χειριστεί. Εκ χαρακτήρος σίγουρα δεν είναι εύκολος άνθρωπος και υπερασπίζεται τις απόψεις του. Αυτό μας δίνει την πεποίθηση ότι δεν είναι ο κατάλληλος να παίξει το ρόλο της μαριονέτας και να ακούει ότι του λέει ο Μπέος. Η διάσταση απόψεων ασφαλώς θα φέρει κλυδωνισμούς στη συμπαγή ομάδα της πλειοψηφίας.

Το ρόλο της μαριονέτας και του πιστού “Μπεϊκού” μπορεί να τον παίξει ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Πέγιος ο οποίος είναι δοκιμασμένος από τον δήμαρχο, από την πρώτη στιγμή που ήλθε στο Βόλο και ανακατεύτηκε με τον Ολυμπιακό. Το “ανάστημα” του αντιδημάρχου δεν φθάνει όμως για ένα τόσο υψηλό πόστο, όπως αυτό του Δημάρχου, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει και τόσο τον Αχιλλέα Μπέο, διότι θεωρεί ότι φθάνει από μόνος του για να διοικεί παρασκηνιακά την πόλη.

Ένα τρίτο πρόσωπο που φαίνεται ότι είναι καλός μαθητής του Μπέου είναι ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου. Θεωρείται ότι είναι μικρός σε ηλικία, αλλά είναι πιστός στον Μπέο και μπορεί να παίξει το ρόλο τον οποίο χρειάζεται, λόγω και των φιλοδοξιών του. Άλλη μια παράμετρος την οποία λαμβάνει υπόψη του ο Δήμαρχος είναι αν θα παραμείνει πιστή η ομάδα του στο πρόσωπο που θα προτείνει. Μπορεί ίσως να μην υπάρξει δεύτερος υποψήφιος στον τελικό γύρο εκλογής, αλλά κάποιοι έχουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και άλλοι τα αιτήματά τους που είναι να πάρουν πόστα σε αμειβόμενες θέσεις.

Γ.Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.