Υπέρ της κατάργησης των διοδίων ο Δήμος Βόλου

Το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου θα συμμετάσχει στην κοινή βούληση των φορέων και των κατοίκων για κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, σε συζήτηση που έγινε μετά από αίτημα συμβούλων.
Όπως ανέφερε, ήδη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά κατάργηση ων διοδίων και παρέστη ο αντιδήμαρχος Νίκο Μόσχος σε κινητοποίηση την περασμένη εβδομάδα στο σημείο του δυστυχήματος.
Έβγαλε απόφαση η ΕΠΖ και παρέστη ο αντιδήμαρχος στην κινητοποίηση. Εννοείται ότι συμμετέχουμε στην κοινή βούληση των φορέων για κατάργηση των διοδίων.
Πρόταση ψηφίσματος για το τροχαίο δυστύχημα στην παλιά εθνική Βόλου – Λάρισας, που κόστισε τη ζωή σε τρία νέα παιδιά εξέδωσε η ΛΑΣ, που επίσης ζητά κατάργηση όλων των διοδίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ. Βόλου περί δωρεάν παραχώρησης δημοτικών χώρων στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μουσικών Παρεμβάσεων Ar Tree (Μουσικό Χωριό) και αποφάσισε την απόφασης για την εκμίσθωση δημοτικών χώρων, με τη ΛΑΣ να καταψηφίζει τονίζοντας ότι όλες οι πολιτιστικές οργανώσεις πρέπει να οργανώνονται από το υπουργείο Πολιτισμού και να συμβάλει ο Δήμος.
Όσον αφορά στο θέμα της εκκίνησης πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δημοτικού κτιρίου – αναψυκτηρίου στο παραλιακό πάρκο Αναύρου, αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στη νέα Οικονομική Επιτροπή, που θα αναλάβει καθήκοντα από τον επόμενο μήνα.
Έλος, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η μεταφορά του βαγονιού – εκθεσιακού χώρου του τον Συνεταιρισμού ΑΜΕΑ Αργώ, από την Πλατεία Αγ. Νικολάου στην Πλ. Πανεπιστημίου, με τη ΛΑΣ να καταψηφίζει και ον ανεξάρτητο σύμβουλο Γ. Κουρτίνα να προτείνει ο Δήμος να παραχωρήσει έναν μικρό μόνιμο χώρο έκθεσης για τα ΑμεΑ, στο ισόγειο του Διαύλου ή σε άλλο χώρο στο κέντρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.