Υπό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Λαυρέντιο

Μεγάλη κινητοποίηση σήμανε στις 12.15 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Λαυρέντιο, ενώ απαιτήθηκε η συμμετοχή δύο αεροσκαφών Canadair και ενός ελικοπτέρου Ericsson.

Επί τόπου πήγαν επτά υδροφόρα οχήματα και 34 πυροσβέστες (δύο πεζοπόρα τμήματα), που έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες, ενώ κλήθηκαν και αεροσκάφη, καθώς η περιοχή ήταν δύσβατη και φυσούσε αέρας.
Η πυρκαγιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο αυτή την ώρα, με απολογισμό αγριελιές και ελιές και έκταση περίπου 2 στρεμμάτων, καθώς και πουρνάρια και ξερά χόρτα σε έκταση 6 στρεμμάτων. Επί τόπου παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, διότι υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, στις 15.30 στον σκουπιδότοπο της Ν. Αγχιάλου (που βρίσκεται πίσω από το κοιμητήριο). Επί τόπου πήγαν δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες που γρήγορα την έθεσαν υπό έλεγχο, ενώ συνέδραμε και ο Δήμος Βόλου με δύο μηχανήματα, που έριχναν χώμα πάνω από τα σκουπίδια, για να σβήσει η φωτιά, που όμως γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.