Φιλοζωική Βόλου: Φόλες και εγκαταλειμμένα κουτάβια στο Βόλο και όχι μόνο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το γεγονός ότι τα κρούσματα φόλας σε σκυλιά και εγκαταλειμμένων κουταβιών πληθαίνουν, στην πόλη του Βόλου και όχι μόνο, το τελευταίο διάστημα επισημαίνει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, που καλεί σε ανοιχτή συνέλευση για να συζητηθεί κυρίως το θέμα με τις φόλες καθώς και της εγκατάλειψης ζώων και ιδιαίτερα κουταβιών, την Κυριακή 28/02/16 στις 6 μ.μ στον Θόλο του κτηρίου Παπαστράτος, του Π.Θ.

Όπως αναφέρει η ομάδα, την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών «Οι Αργοναύτες» Κώστας Βιδανόπουλος, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία, με την πρόεδρο της Φιλοζωικής ομάδας Βόλου(ΦΙ.Ο.Β.), για να την ενημερώσει για μία σκυλίτσα με πέντε κουτάβια, στην περιοχή των Αλυκών, την οποία φρόντιζαν κάτοικοι της περιοχής (σε θέματα σίτισης) και ζήτησε αν ήταν δυνατόν η ομάδα να πάρει τα κουτάβια για φιλοξενία.
«Αυτό δεν έγινε άμεσα διότι ήδη η ΦΙ.Ο.Β. είχε αναλάβει την προηγούμενη ημέρα να φροντίσει εννέα κουτάβια που είχαν βρεθεί «πεταμένα» στην περιοχή της Κουκουράβας και άλλα τέσσερα από την περιοχή Αγ. Στεφάνου Αλυκών (νεογέννητα) και δεν υπήρχε χώρος για φιλοξενία αυτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε νέα επικοινωνία που ακολούθησε με τον πρόεδρο του εξωραϊστικού συλλόγου, έγινε γνωστό ότι κάποιοι έριξαν φόλες στην περιοχή των Αλυκών ακόμα και σε αυλές σπιτιών απειλώντας τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα. «Από τις φόλες αυτές δηλητηριάστηκε και η σκυλίτσα-μάνα, που προαναφέραμε, αλλά τα κουτάβια ευτυχώς δεν πρόλαβαν να φάνε», αναφέρει η ΦΙ.Ο.Β. Οι εθελοντές, αναφέρει, εφόσον ενημερώθηκαν για το συμβάν πήγαν στο σημείο από όπου και πήραν τα κουταβάκια, που μεταφέρθηκαν αμέσως στον κτηνίατρο, εξετάστηκαν και έγιναν οι απαραίτητες αποπαρασιτώσεις και το πρώτο τους εμβόλιο.

Η Φιλοζωική αναφέρει ότι ανάλογα με τα παραπάνω γεγονότα πληθαίνουν τόσο στη πόλη του Βόλου όσο και στις γύρω περιοχές (εντός και εκτός ιστού) και καθημερινά δέχεται μηνύματα για εγκαταλελειμμένα κουτάβια.
«Ως φιλοζωική ομάδα αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε, οικονομικά κυρίως, με τα τόσα περιστατικά σε ότι αφορά την σίτιση αλλά και την ιατρική περίθαλψη των ζώων, καθώς η ομάδα αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από εθελοντές και στηρίζεται μόνο από τα μέλη και φίλους. Κάνουμε έκκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο να επικοινωνήσει στην σελίδα τις Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου στο Facebook», αναφέρει η ΦΙ.Ο.Β.
Τέλος, η ομάδα προσκαλεί τους πολίτες την Κυριακή 28/02/16, στις 6 μ.μ., στον Θόλο του Πανεπιστημίου, σε ανοικτή συνέλευση για να συζητηθεί κυρίως το θέμα με τις φόλες καθώς και της εγκατάλειψης ζώων-ιδιαίτερα κουταβιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.