Χαρ. Τσαμπάζης: Οι εργαζόμενοι συμφώνησαν για τη φύλαξη του Κοιμητηρίου

Λόγω του ενταφιασμού με διπλό αδιάβροχο αεροστεγή σάκο, σιλικόνη, πλαστική μεμβράνη, η αποστέωση δεν θα υλοποιηθεί ούτε στη δεκαετία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας!

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο Κοιμητήριο, συμφώνησαν οι ίδιοι να δεχτούν την πρόταση της Διεύθυνσης Κοιμητηρίου για να συνδράμουν στη φύλαξη του «Κούκου», τα Σαββατοκύριακα, λόγω έλλειψης προσωπικού και των καλοκαιρινών αδειών, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αισωνίας και υπεύθυνος των Κοιμητηρίων Χαράλαμπος Τσαμπάζης, με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ, ότι δεν συνομίλησε μαζί της.

Μιλώντας στο magnasianews.gr ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι, λόγω έλλειψης προσωπικού και των καλοκαιρινών αδειών, σε όλα τα Κοιμητήρια και ιδιαίτερα στον «Κούκο» η Διεύθυνση του Κοιμητηρίου παρακάλεσε τους εργαζόμενους να βοηθήσουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, για τη φύλαξη του Κοιμητηρίου μόνο Σαββατοκύριακα.

Όπως εξήγησε η φύλαξε θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα μόνο και στο πλαίσιο του ωραρίου των εργαζομένων, ώστε να φυλάσσεται ο χώρος, ενώ οι εργαζόμενοι θα παίρνουν ρεπό δύο καθημερινές (όπως Δευτέρα ή Τρίτη).

Οι εργαζόμενοι, δέχτηκαν την πρόταση της Διεύθυνσης, πλην ενός εργαζόμενου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα 4 Αυγούστου είπε στον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα Κοιμητήρια ότι δεν επιθυμεί να κάνει φύλαξη Σαββατοκύριακο.
Ο κ. Τσαμπάζης του απάντησε ότι επειδή την ίδια μέρα είχε προγραμματίσει την εκταφή της κόρης του, θα πήγαινε χθες Πέμπτη στα Γραφεία του Κοιμητηρίου για να ρυθμίσει το ζήτημα.

«Αντί για τον εργαζόμενο, στα γραφεία του Κοιμητηρίου εμφανίστηκε χθες ο συνταξιούχος Θόδωρος Τσαλούχος και ζήτησε να γίνει συζήτηση για το θέμα. Η δική μου απάντηση ήταν ότι μπορώ να συζητήσω με τα εργαζομένων, που εκπροσωπεί ο πρόεδρος Γιώργος Μαγιάκος και όχι με παρατάξεις. Το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ δεν είχε καμία ενημέρωση για την άρνηση του εργαζομένου να συμμετέχει στη φύλαξη του Κοιμητηρίου», δήλωσε ο κ. Τσαμπάζης.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι έκλεισε την πόρτα του γραφείου και συζήτησε με την διευθύντρια του Κοιμητηρίου κα Νέλη Μπακογιάννη, ενώ έδωσε εντολή να μη συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος στον κατάλογο των φυλάκων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.