Χρόνης Χλίτσιος: «Δεν γονατίζουμε και δεν θα μείνουμε στο περιθώριο» (video)

Το μήνυμα για τους Έλληνες, για αντίσταση στην κρίση που έδωσε μέσω του "Ράδιο Ένα 102,5"

Μήνυμα, ότι οι Έλληνες δεν θα γονατίσουν, δεν θα μείνουν στο περιθώριο και στα συσσίτια και δεν θα κάνουν το χατίρι κανενός, δίνει ο πρωταθλητής των καταδύσεων Χρόνης Χλίτσιος, λίγες ώρες αφότου έμεινε κάτω από το νερό για 14.38’, μπροστά σε πλήθος Βολιωτών, σε εκδήλωση που έγινε για τη Ναυτική Εβδομάδα.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Βολιώτης πρωταθλητής, έδωσε μήνυμα ότι «εμάς τους Έλληνες δεν μας χαρίζεται τίποτα, το κερδίζουμε βήμα – βήμα, μας αρέσει να διεκδικούμε και να διακρινόμαστε μέσα στην κρίση. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι να μείνουμε στο περιθώριο και στα συσσίτια» και διαβεβαίωσε ότι δεν θα γονατίσουμε.

Η εποχή είναι τέτοια, που κάποιοι λένε ότι δεν συνάδει με αυτά τα γεγονότα, σημείωσε ο πρωταθλητής, που ανέφερε ότι έχει αντίθετη άποψη. Όταν είμαστε σε μια περίοδο κρίσης και λέμε ότι προσπαθούμε για την επιβίωση, παλεύουμε και ο άνθρωπος δεν τρέφεται μόνο με ψωμί και νερό, αλλά πρέπει να καλλιεργείται και να τρέφεται και το πνεύμα», τόνισε.
«Κι εγώ έχω περάσει τρομερές δυσκολίες και μέσα απ’ αυτό τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μου δίνεται η ισορροπία και η δύναμη να αντέξω όλα αυτά που συμβαίνουν», δήλωσε.

Μιλώντας για την προσπάθειά του μπροστά στους Βολιώτες, που αποτελεί κομμάτι της προετοιμασίας του για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στο τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ικανοποιημένος, αν και είχε προετοιμαστεί για παραπάνω, κυρίως λόγου σφάλματος του ιδίου.

Μεγάλη δυσφορία και κάψιμο

Όπως ανέφερε «το μεσημέρι, έχοντας την έννοια να μην είναι το νερό κρύο, γεμίσαμε το ενυδρείο με νερό από ταχυθερμοσίφωνα και μετά από δική μου επιμονή, το νερό έφτασε σχεδόν στους 40 βαθμούς και θεωρούσα ότι μέχρι το βράδυ θα κρυώσει, αλλά δυστυχώς ήταν «βραστό» και όταν μπήκα μέσα καιγόταν μάτια, αυτιά, μύτη και η κατάσταση ήταν απερίγραπτη και πολύ μεγάλη η δυσφορία».
Επιπλέον, επειδή υπήρχαν φώτα κάτω από το ενυδρείο τον χτυπούσαν στα μάτια και δεν έβλεπε το χρονόμετρο, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει τι χρόνο είχε κάνει, με αποτέλεσμα όλα να πάνε κατά προσέγγιση και να παίρνει τα μηνύματα από τον κόσμο και από τον προπονητή, υπολογίζοντας στο … περίπου.

«Όλα κατά προσέγγιση πήγαν, αλλά δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κόσμος ήρθε, το είδε και το χάρηκε», δήλωσε ο πρωταθλητής των καταδύσεων.

Σύμφωνα με τον Χρόνη Χλίτσιο, το νερό πρέπει να έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία, ώστε να μη σου δημιουργεί δυσφορία, ούτε να κρυώνεις ούτε να ζεσταίνεσαι. Εάν κρυώνει κάποιος είναι καταλυτικό, διότι του δημιουργεί αίσθηση άγχους που επηρεάζει τους σφυγμούς, με αποτέλεσμα οι καύσεις να είναι ανάλογες. Το ζεστό είναι ακόμη χειρότερο, γιατί δημιουργεί μεγάλη δυσφορία, με αποτέλεσμα να δημιουργεί υψηλούς σφυγμούς και να υπάρχουν ακόμη περισσότερες καύσεις.

Σκεφτόταν να βγάλει τη στολή

Επίσης, ο Χρόνης Χλίτσιος τόνισε ακόμη, ότι το ενυδρείο κατασκευάστηκε πριν ένα μήνα και στην πρώτη δοκιμή άνοιξε, με αποτέλεσμα να επισκευαστεί και στην ουσία έγιναν μόλις 10 προπονήσεις.
«Προετοιμαζόμαστε για να καταρρίψουμε το παγκόσμιο ρεκόρ (υπό αυτές τις συνθήκες, λίγο πάνω 18’) στο τέλος καλοκαιριού», δήλωσε ο Βολιώτης πρωταθλητής. Όπως ανέφερε, στο συγκεκριμένο αγώνισμα το παιχνίδι είναι εγκεφαλικό και θα πρέπει να συμφιλιωθεί κάποιος με την ιδέα ότι πρέπει να παραμείνει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το νερό και να παραμείνει ήρεμος. «Όσο και να προετοιμαστείς, αν κάτι σου δημιουργήσει άγχος, μπορεί να πάνε όλα στράφι», δήλωσε και «εξομολογήθηκε» ότι η προσπάθειά του ήταν πάρα πολύ δύσκολη στο ζεστό νερό και κάποια στιγμή σκέφτηκε να βγάλει τη στολή.

Οι κατηγορίες άπνοιας

Ο Χρόνης Χλίτσιος τόνισε, ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες άπνοιας. Στην πρώτη παίρνεις μια ανάσα από το ατμοσφαιρικό αέρα, την κρατάς όσο μπορείς και γράφει ο χρόνος όσο θα φτάσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση το παγκόσμιο ρεκόρ είναι στα 11.35’. Η πιο extreme κατηγορία είναι αυτή που αναπνέεις καθαρό οξυγόνο (για 10 λεπτά) και κρατάς την αναπνοή σου αρκετά περισσότερο. Το παγκόσμιο ρεκόρ, υπό αυτές τις συνθήκες είναι στα 18,5’.

Η προσπάθεια με το ενυδρείο, έγινε για να δει ο κόσμος τι συμβαίνει, να συμμετάσχει και είναι πιο εντυπωσιακό, από το να γίνει στην επιφάνεια μιας πισίνας. Επίσης όταν κάποιος είναι ξαπλωμένος είναι πιο εύκολο, γιατί αιματώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος, ενώ αν κάποιος είναι σε όρθια στάση, το αίμα λιμνάζει στα πόδια και είναι δυσκολότερο.

«Η Μαγνήτων Κιβωτός μας έδωσε την ευκαιρία μέσα από τη Ναυτική Εβδομάδα να κάνουμε μια παρουσίαση και να προλάβουμε… Επισπεύσαμε τη διαδικασία, γιατί ούτε το ενυδρείο ήταν έτοιμο και, αφού άνοιξε την πρώτη φορά, στην ουσία έμειναν 10 μέρες για προετοιμασία», δήλωσε. Ο Χρόνης Χλίτσιος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Γηροκομείου Παύλο Πάνο που ανέφερε ότι είναι κινητήριος δύναμη και έλυσε σωρεία προβλημάτων και τον προπονητή του Βαγγέλη Ζιάκα, που τον βοηθάει να χαλαρώσει, να κάνει αναπνευστικές ασκήσεις και να ηρεμήσει, πριν την κάθε προσπάθεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.