Όχι του ΠΑΜΕ Δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

αποκεντρωμένηΤην αντίθεσή τους στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις απολύσεις εργαζομένων και την είσοδο ιδιωτικών επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς, εξέφρασαν μέλη του ΠΑΜΕ Δημοσίων Υπαλλήλων Μαγνησίας, που σήμερα το πρωί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, στο Βόλο.
Κατ’ αρχήν έγινε μικρή συγκέντρωση στην είσοδο του κτιρίου, επί των οδών Δημητριάδος – Π. Μελά και στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ανέβηκε στα γραφεία κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι συνδικαλιστές λένε όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο (αξιολόγηση) και καλούν τους εργαζόμενους να μη συμπληρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης αλλά να τα καταθέσουν στο Σωματείο, μέσα από γενικές συνελεύσεις συγκεντρώνουν υπογραφές και συνεχίζουν τον αγώνα, ενώ καλούν διευθυντές και προϊσταμένους να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15% και όσοι γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα Σωματεία.
Επίσης ζητούν μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους και να μη γίνει καμία απόλυση, με βασικό αίτημα τα 1400 € βασικό μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και να καλυφθούν οι απώλειές με αυξήσεις.

Το ΠΑΜΕ ζητά απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να βγουν από τις κοινωνικές υπηρεσίες οι ΚΟΙΝΣΕΠ και οι ΜΚΟ και, τέλος, να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ, νερό, διαχείριση απορριμμάτων, σχολεία, νοσοκομεία κ.ά., αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τώρα κίνημα με ταξικό προσανατολισμό που δεν θα κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, που θα συγκρούεται με την κυβέρνηση και το αστικό κράτος και θα αντιπαλεύει το σημερινό υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.