10ο Γυμνάσιο Βόλου: Ελαστικά αυτοκινήτων έγιναν γλάστρες και έδωσαν χρώμα και άρωμα στη σχολική αυλή

Συνεχίζεται η ανακύκλωση στο σχολείο

Στο πλαίσιο συμμετοχής του 10ου Γυμνασίου Βόλου στην περιβαλλοντική δράση «Οικολογικά Σχολεία» και μέσα από τη συνεχή ανάγκη για εδραίωση υπεύθυνων συμπεριφορών ως προς τη διαχείριση απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον, ένα όμορφο και δημιουργικό έργο πήρε σάρκα και οστά: η φύτευση λουλουδιών και φυτών σε γλάστρες από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων. Μαθητές και καθηγητές επέλεξαν φυτά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες της περιοχής, όπως παχύφυτα και γεράνια και το σχολικό προαύλιο μεταμορφώθηκε σε ένα ευχάριστο και όμορφο τόπο, ενώ μέσα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης και της δημιουργικής απασχόλησης καλλιεργήθηκε η οικολογική συνείδηση των μαθητών/τριών και αναπτύχθηκαν οι δεξιότητες της συνεργασίας και της υπευθυνότητας.

«Αρωγός σε κάθε μας προσπάθεια η κ. Γεωργία Μποντού Τοκαλή, αντιδήμαρχος Παιδείας, που για μια ακόμη φορά έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για το σχολείο μας και τις δράσεις του και την ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στον γεωπόνο κ. Γεώργιο Καλυβά, για τη δωρεά του φυτοχώματος και των λουλουδιών. Με την ευγενική του προσφορά μας έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δράση πάντα με όραμα την αειφορία του σχολείου μας», επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του σχολείου σε σχετική ανακοίνωση.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.