111 Π.Μ.: Τίμησαν την Μνήμη των Σμηναγών

Έχασαν τη ζωή τους στο Albacete της Ισπανίας

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, παρουσία του τότε Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, τελέσθηκε, στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα.
Οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015, στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.
Οι δύο έμπειροι ιπτάμενοι σμηναγοί Παναγιώτης Λάσκαρης και Αθανάσιος Ζάγκας συμμετείχαν με ένα διθέσιο F-16D Block 50 της 341 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης στην πρώτη εκπαιδευτική σειρά αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP) του ΝΑΤΟ, στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της νότιας Ισπανίας.
Το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη -εντός της βάσης- και ενώ βρισκόταν στη φάση της απογείωσης, σκοτώνοντας ακαριαία, εκτός από τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οκτώ Γάλλους συναδέλφους τους, ενώ άλλος ένας υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.