Αχ. Μπέος: H μάχη για να κρατηθεί η πόλη σε λειτουργία κερδήθηκε σε χρόνο ρεκόρ!

Δίνει υπόσχεση ο Δήμαρχος ότι η πόλη θα είναι καθαρή μέχρι το Σάββατο.

Τη συνδρομή των Βολιωτών στο έργο του αποχιονισμού ζητά ο Δήμαρχος Βόλου, λέγοντας, απομακρύνοντας τα σταθμευμένα οχήματα εν αρχή, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα την υποχρέωση που έχουν ως πολίτες “να φροντίσουν για την καθαριότητα και την προσπελασιμότητα των πεζοδρομίων μπροστά από τις οικίες ή τις επιχειρήσεις-καταστήματα τους.” Για το θέμα της κακοκαιρίας που έπληξε το Βόλο αλλά και γενικότερα το νομό Μαγνησίας και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση ο Δήμος Βόλου ο κ. Μπέος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πρωί της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Βόλου:

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου Βόλου για τον πλήρη αποχιονισμό της πόλης και ήδη το σύνολο των βασικών οδικών αρτηριών έχει αποδοθεί σε πλήρη λειτουργία, ενώ προχωρεί ικανοποιητικά και ο αποχιονισμός δευτερευόντων δρόμων, με την απομάκρυνση τεράστιων όγκων χιονιού με σύνθετη διαδικασία.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που συντονίζει την όλη προσπάθεια με τον αντιδήμαρχο, κ. Δημ. Καντόλα, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα έχει καθαριστεί το σύνολο των δρόμων, ωστόσο ζητείται η συμβολή και η συνεργασία των πολιτών κυρίως με την απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων, που παρεμποδίζουν το έργο των μηχανημάτων και κατά περιπτώσεις καθιστούν έως και αδύνατο τον αποχιονισμό.
Παράλληλα υπενθυμίζεται η υποχρέωση των πολιτών να φροντίσουν για την καθαριότητα και την προσπελασιμότητα των πεζοδρομίων μπροστά από τις οικίες ή τις επιχειρήσεις-καταστήματα τους.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, παρά την πρωτοφανή σε έκταση και ένταση χιονόπτωση, που όμοιά της είχε να εκδηλωθεί στην περιοχή μας εδώ και δεκαετίες, ο μηχανισμός του Δήμου αντέδρασε έγκαιρα και αποτελεσματικά και ήδη μόλις 30 ώρες μετά όλα σχεδόν τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί. Γι αυτό και ο ίδιος, που όλο αυτό το διάστημα είναι δίπλα τους, στο δρόμο και στο συντονισμό, απευθύνει και πάλι τις θερμές του ευχαριστίες στους υπαλλήλους του Δήμου αλλά και τους ιδιώτες, που μετέχουν στο γιγαντιαίο έργο αποχιονισμού της πόλης.

Σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε, καλοπροαίρετη και κακοπροαίρετη, με τη δεύτερη πάντως να προκαλεί επιπρόσθετα προβλήματα με τη λάσπη των εμπνευστών της να προστίθεται σε αυτή του χιονιού, ο Δήμαρχος Βόλου υπογραμμίζει ότι η μάχη για να κρατηθεί η πόλη σε λειτουργία κερδήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, συγκριτικά μάλιστα με το μέγεθος της θεομηνίας, και με μέσα υποπολλαπλάσια, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και μηχανολογικό εξοπλισμό, από αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος μαζί με τις θερμές και ειλικρινείς του ευχές σε όλες τις Βολιώτισσες και τους Βολιώτες για ένα 2015 με Υγεία, Ευτυχία και Επιτυχίες σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, ζητεί και πάλι τη συνεργασία, τη συναίνεση και τη συμμετοχή των πολιτών στο μεγάλο έργο για να αλλάξει σελίδα η πόλη μας. Αυτές οι στιγμές είναι κι εκείνες που δείχνουν τη βούληση και την αποφασιστικότητα του καθενός και της καθεμιάς να μετάσχουν στο νέο μεγάλο όραμα, στη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, για το Βόλο που αγαπάμε, για το Βόλο που θα μας μαγεύει, για το Βόλο που ονειρευόμαστε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.