«3ο Συνέδριο Ανάπτυξης»: «Ο ρόλος της τεχνολογίας της καινοτομίας στην ανάπτυξη της περιοχής»

Στον Βόλο σήμερα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς

Εξίσου εντυπωσιακό με την έναρξη αναμένεται να είναι το κλείσιμο του διήμερου «3ου Συνεδρίου Ανάπτυξης», που θα γίνει σήμερα μεσημέρι Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στο «Ergon Show ground» του Πολυχώρου Τσαλαπάτα και το οποίο διοργανώνει ο «Όμιλος Καρεκλίδη» με την υποστήριξη της «24 MEDIA».
Παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής – Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, από τις 12 το μεσημέρι και μετά, θα επιχειρηθεί να δοθεί μια επιπλέον διάσταση στην όποια προοπτική ανάπτυξης για τη Μαγνησία, κυρίως σε ότι αφορά στο ρόλο της τεχνολογίας – καινοτομίας.
Πέραν αυτού ωστόσο, η περιοχή μας επενδύει και περιμένει πλέον πολλά από το Κέντρο Καινοτομίας που θα δημιουργηθεί απ΄το Πανεπιστήμιο στην «Κίτρινη Αποθήκη», όπως επίσης και απ΄ την εκπαίδευση, γι΄ αυτό και θα εξεταστεί η ψηφιακή της πλέον προοπτική. Ποια είναι όμως η προοπτική των νέων επιχειρήσεων; Υπάρχουν νέες ιδέες; Αυτό θα απαντηθεί αναλόγως, μέσα από νέους επιχειρηματίες, όπως και οι υπηρεσίες της τηλεφωνίας, που γίνονται και δίνονται προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Βασικό ερώτημα που μένει να απαντηθεί παράλληλα, είναι αν ο Βόλος, μπορεί να ακολουθήσει το μοντέλο μιας «έξυπνης πόλης», όπως για παράδειγμα … τα Τρίκαλα. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 12:00 «Ο ρόλος της τεχνολογίας – καινοτομίας στην ανάπτυξη της περιοχής»

Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής – Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Γιώργος Σταμπουλής, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Κέντρο Καινοτομίας του Π.Θ. στην Κίτρινη Αποθήκη
Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Πληροφορικός – Πολιτισμολόγος, Οργανωτικός Γραμματέας «Μαγνήτων Κιβωτού» Ψηφιακά Εμπλουτισμένα Περιβάλλοντα στο χώρο της εκπαίδευσης (e-education), του πολιτισμού (e-culture) και των πολιτών (e-citizen)
Σωτήρης Μπαντάς Η Startup σκηνή και οι προοπτικές της – το παράδειγμα της Centaur Alanytics
Κωνσταντίνος Μηλαίος Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας της Vodafone – Τα δίκτυα νέας γενιάς και οι νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται
Γιάννης Κωτούλας, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας e-trikala Το μοντέλο της «έξυπνης πόλης»

Συντονιστής: Χαράλαμπος Παπαδάκης, Διευθυντής Ειδήσεων – Ραδιόφωνο 24/7
13.30 Κλείσιμο του συνεδρίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.