Αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι για τις εκτιμήσεις του υπουργού Υγείας

SONY DSC
Δυναμική η παρουσία τους έξω από το Νοσοκομείο

Μαχητική και μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) και ΑΓΕΤ, στο Νοσοκομείο του Βόλου, «υποδεχόμενες» δυναμικά και αγωνιστικά τον υπουργό Υγείας, που ήρθε να εγκαινιάσει σε μία εκδήλωση – φιέστα νέα κλινική Βηματοδότη, την στιγμή που τα κενά και οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό σε όλους τους τομείς της υγείας στο νομό είναι τεράστιες. Οι συνταξιούχοι εκφράζουν αγανάκτηση και οργή για τις εκτιμήσεις και τους χαρακτηρισμούς του υπουργού Υγείας σε δηλώσεις του και αναρωτιούνται, τελικά ποιος κυβερνά σ’ αυτό το τόπο και υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών της Ε.Ε. που φτωχοποιεί των ελληνικό λαό και δεν έχει καμία ελπίδα να έχει την υγεία του στα πλαίσια αυτού του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος που εξυπηρετείτε πιστά και χωρίς αντιδράσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, από νωρίς στο χώρο έξω από το Νοσοκομείο είχαν συγκεντρωθεί πολλές δεκάδες συνταξιούχων και εργαζομένων που παρέμειναν μέχρι αργά το μεσημέρι, ενώ υπήρχε στον χώρο και αστυνομική δύναμη.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μαγνησίας Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου δήλωσε ότι στηρίζει την αγωνιστική απάντηση των συνταξιούχων και άλλων Σωματείων της Μαγνησίας, στην φιέστα που ετοιμάζει ανά την Ελλάδα η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υγείας.
«Τα εγκαίνια που θα κάνει ο υπουργός στο Νοσοκομείο και στις ΤΟΜΥ, πρέπει να απαντηθούν πάνω σε μια πραγματικότητα, που είναι ένα Νοσοκομείο υποστελεχωμένο, υποβαθμισμένο με σοβαρές ελλείψεις, ΤΟΜΥ που δεν έχουν στελεχωθεί και προορίζονται να παρακολουθούν 12.500 κατοίκους το καθένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας δήλωσε εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας ότι το μήνυμα της κινητοποίησης είναι ότι δεν μπορούν να εμπαίζουν τους συνταξιούχους και τον Ελληνικό λαό, σε ότι αφορά την υγεία.
Η μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες του συστήματος. Οι συνταξιούχοι ζητούν πλήρη κρατική χρηματοδότηση από και προς τα ασφαλιστικά προβλήματα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υγείας. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων είπε ότι έγιναν πολλές παρεμβάσεις προς το υπουργείο και την 5η ΥΠΕ, με κατάθεση υπομνημάτων και ακόμη αναμένουν απαντήσεις. «Είμαστε οργισμένοι που μας εμπαίζουν και δε δίνουν λύσεις ούτε απαντήσεις στους εκπροσώπους του συνταξιοδοτικού κινήματος και γι αυτό το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε ξανά στο δρόμο και να ζητήσουμε να λυθούν τα προβλήματά μας άμεσα», τόνισε.

Στην απογευματινή εκπομπή του τοπικού καναλιού ΤΡΤ ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τους διαμαρτυρόμενους ως «συνδικαλιστική γραφειοκρατία» και η μηδενιστική κριτική του τύπου ότι ¨διαλύεται τη δημόσια περίθαλψη¨, ¨ιδιωτικοποιείτε το ΕΣΥ¨, ¨αποδιοργανώνεται τα Νοσοκομεία¨ κλπ. πραγματικά δεν έχει καμία βάση.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, εκφράζουν αγανάκτηση και οργή για τέτοιες εκτιμήσεις και χαρακτηρισμούς και αναρωτιούνται, τελικά ποιος κυβερνά σ’ αυτό το τόπο και υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών της Ε.Ε. που φτωχοποιεί των ελληνικό λαό και δεν έχει καμία ελπίδα να έχει την υγεία του στα πλαίσια αυτού του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος που εξυπηρετείτε πιστά και χωρίς αντιδράσεις.
«Και αν θέλει ο υπουργός Υγείας, να δει την πραγματικότητα που βιώνουμε να διαβάσει προσεκτικά τα υπομνήματα από τους 29 συλλόγους συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλίας που ακόμα περιμένουν την απάντησή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.