«Πάλη για την απομάκρυνση των ξένων βάσεων από την χώρα μας»

Πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία για την παρουσία του αμερικανικού πλοίου στον Βόλο

Η ανάγκη να αναπτύξουμε τους επόμενους μήνες την πάλη για την απομάκρυνση των ξένων βάσεων από την χώρα μας και την περιοχή μας , τονίστηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου, μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πλοίου «USS Carson City» του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. Το συγκεκριμένο πλοίο, συμμετέχει από την περασμένη Κυριακή στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» στον Παγασητικό.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας, η ΛΑΕ Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστριών, το Στέκι Αλληλεγγύης κ.α..
Όπως τονίστηκε «το πλοίο συμμετέχει μαζί με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τους Αμερικάνους στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος», γεγονός που αποδεικνύει το ολοένα και πιο στενό δέσιμο της χώρας στις επικίνδυνες αντιπαραθέσεις στην περιοχή.

Επιβεβαιώνεται άμεσα και με τον πιο περίτρανο τρόπο η καταγγελία της ΕΕΔΥΕ, παράρτημα Βόλου, που στην σύσκεψη φορέων στις 31/10/2018 είχε επισημάνει ότι η παρουσία περιορισμένων αμερικανικών στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο θα εξελιχθεί σε μετατροπή όλης της περιοχής μας, της Ν. Ιωνίας, της Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, σε μια απέραντη Αμερικανονοατοική βάση.
Η παρουσία όλων εδώ σήμερα αναδεικνύει την ανάγκη να αναπτύξουμε τους επόμενους μήνες την πάλη για την απομάκρυνση των ξένων βάσεων από την χώρα μας και την περιοχή μας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς.
Όλοι βλέπουμε να ξεδιπλώνονται με μεγαλύτερη ένταση αυτή την περίοδο οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.- Ρωσίας- Κίνας και άλλων δυνάμεων, στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Ν/Α Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, αλλά και διεθνώς, προκαλώντας περισσότερους πολέμους, θύματα, προσφυγιά, καταστροφές, κινδύνους για την ειρήνη.
Συνεχίζονται οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, που ξεκίνησαν με συστηματικές υπονομευτικές ενέργειες και χρησιμοποίηση προσχημάτων περί «τρομοκρατίας», που προετοίμασαν το έδαφος για πολεμικές επιχειρήσεις.
Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, όπου συγκρούονται μεγάλες δυνάμεις (Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Τουρκία, Ιράν), για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής που έχει ενεργειακούς πόρους και είναι δρόμος περάσματός τους, αλλά και στρατηγική σημασία για όλες τις δυνάμεις που συγκρούονται εκεί.
Τα ενεργειακά κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο, οι αγωγοί μεταφοράς ενέργειας από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, γενικότερα την Κασπία, τη Μ. Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, τραβούν μεγάλα ανταγωνιζόμενα συμφέροντα και διεθνούς εμβέλειας ενεργειακούς ομίλους.
Η Κίνα, η δεύτερη ισχυρότερη καπιταλιστική χώρα παγκοσμίως, προωθεί τα συμφέροντά της στην περιοχή και τα επεκτείνει δια μέσου του σχεδίου «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» που στηρίζεται σε ένα τεράστιο χερσαίο και θαλάσσιο δίκτυο, το οποίο θα συνδέει με οικονομικές συμφωνίες την Κίνα με την υπόλοιπη Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.
Συνεχίζεται η Ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη και ο σφαγιασμός του λαού της από τον ισραηλινό στρατό και κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν.
Πολύ επικίνδυνο στοιχείο των εξελίξεων είναι και η συγκέντρωση Νατοϊκών δυνάμεων στη Βαλτική, στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στα σύνορα με τη Ρωσία, η εγκατάσταση πυραυλικών και αντιπυραυλικών συστημάτων.
Θεωρούμε αναγκαίο κάθε συνδικαλιστική οργάνωση και μαζικός φορέας να εναντιωθεί δημόσια και δραστήρια, στην εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων στον Βόλο, στην Λάρισα και σε όλη τη χώρα, να απαιτήσει να φύγουν από τη χώρα μας, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και πόλεμοι και κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς.
Φίλες και Φίλοι, ο αγώνας για την Ειρήνη και για έναν κόσμο χωρίς βάσεις και Στρατηγεία πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς. Δεν πολεμάμε κάτω από ξένη σημαία, τη σημαία των μονοπωλίων της κάθε χώρας. Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, έξω οι ιμπεριαλιστές από τη Βαλκανική».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.