Δεκαπέντε αψήφησαν το κρύο και έπεσαν στη θάλασσα για τον Σταυρό

??????????????????????????????????????????????????????????????????É???????????????ø?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Βόλο

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Βόλο, παρά τον θυελλώδη παγωμένο άνεμο, ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια στην παραλία του Βόλου στήθηκε εξέδρα για την κατάδυση του Σταυρού, όπου 15 άνθρωποι (14 άνδρες και μια γυναίκα) αψήφησαν το κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας. Αυτός που κατέφερε φέτος να πιάσει τον σταυρό ήταν ένας στρατιωτικός του 505 Τάγματος Πεζοναυτών, Ένας κολυμβητής δεν αισθάνθηκα καλά αφού έπεσε στη θάλασσα και όταν εθελοντές στον έβγαλαν από το νερό, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και μετά την λιτάνευση της εικόνας που έγινε προς την παραλία, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν πολιτικές, στρατιωτικές και τοπικές Αρχές του τόπου, καθώς και αρκετός κόσμος.

Στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων βρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης, πολύς κόσμος κατέβηκε στην παραλία, παρά το δριμύ ψύχος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι ο Θεός μας επέτρεψε να τηρήσουμε το έθιμο, που θέλει να ευλογούμε και να αγιάζουμε τη θάλασσά μας και το λαό μας, κάτι που μας εμπνέει πάντα τη μεγάλη ελπίδα προς τον πανάγαθο Θεό, που έγινε άνθρωπος και έφτασε να βαφτιστεί για μας, για να μας χαρίσει το φως και το Άγιο Πνεύμα.

?

«Η προσευχή όλων μας σήμερα είναι για την ειρήνη σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά είναι καρπός προσευχής, ειρήνευσης με το Θεό και ενότητας. Είναι η μεγάλη μας ευχή για όλο τον κόσμο και για την πατρίδα μας, να κρατήσουμε την ενότητά μας», τόνισε.
Σύμφωνα με ον Μητροπολίτη, η ενότητα που έχει ο πολιτικός μας κόσμος στα εθνικά μας θέματα είναι όντως κάτι που πρέπει να τηρηθεί ως κόρη οφθαλμού, δίνει ασφάλεια στον λαό μας, ελπίδα για το μέλλον και έτσι θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία.

Από εξέδρα ο Σταυρός
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέτος στήθηκε εξέδρα μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος στην παραλία του Βόλου και από ει έπεσε ο σταυρός, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια που η πομπή ανέβαινε σε ρυμουλκό σκάφος και απομακρύνονταν αρκετά από την ακτή.

Φέτος, παρά το τσουχτερό κρύο και τους παγωμένους ανέμους έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό 15 κολυμβητές, από τους οποίους μια γυναίκα.

Αυτός που κατάφερε φέτος να πιάσει πρώτος τον σταυρό ήταν ο Βασίλης Ρωμανός, στρατιωτικός του 505 Τάγματος Πεζοναυτών.
Ο ίδιος δήλωσε ότι έκανε κρύο, αλλά πάνω στη στιγμή το ξεχνούν όλοι οι κολυμβητές. Ο ίδιος έπεσε στη θάλασσα για δεύτερη φορά, για πρώτη φορά έπιασε πρώτος τον σταυρό στο Βόλο και αισθάνεται ευλογία, χαρά, ενώ το αφιέρωσε στη γυναίκα και στα τρία παιδιά του.

Ο Ζήσης Φωτάκης, που βούτηξε στη θάλασσα για τέταρτη φορά, δήλωσε ότι κάθε φορά είναι καλύτερα, είπε ότι το κρύο δεν το νιώθει κάποιος, ενώ τόνισε ότι είναι μεγάλη ευλογία και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους.

Ο Πασχάλης Ηλιάδης από τα Φάρσαλα, ευχήθηκε μια ευλογημένη χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Ο Γιώργος Τσιάκαλος, που βούτηξε στη θάλασσα για τρίτη φορά, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ότι καλύτερο για το νέο χρόνο και αφιέρωσε τη βουτιά στη γυναίκα τους και στα πέντε τους παιδιά, από τα οποία τα δύο είναι δίδυμα νεογέννητα.

Ο Χρήστος Μπάρδας, εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ, ευχήθηκε υγεία, φώτιση, υπομονή, επιμονή, στους μαθητές του να ξεπεράσουν λίγο τα όριά τους και σε όλο τον κόσμο να ψηλώσουμε και να φτάσουμε λίγο πιο μακριά.

Του κόπηκε η ανάσα από το κρύο
Ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος δήλωσε ότι ένας νεαρός από τους κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα, αισθάνθηκε άσχημα, μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην παραλία και όλα πήγαν μια χαρά. Όπως εξήγησε, ο κολυμβητής, πιθανόν από το κρύο αισθάνθηκε να κόβεται η ανάσα του μέσα στο νερό, ο ίδιος, που βρισκόταν στη θάλασσα με στολή δύτη, τον έβγαλε στη στεριά και όλα πήγαν μια χαρά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.