Α. Μεϊκόπουλος: «Χωρίς αποζημιώσεις οι κάτοικοι του Παλιού Λιμεναρχείου. Κίνδυνος να μείνουν εκτός επιδοτούμενων επισκευών»

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου Βόλου οχτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

«Πολίτες που δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις για την καταστροφή του οικιακού τους εξοπλισμού και πολίτες που ακόμα περιμένουν να ολοκληρωθούν οι αυτοψίες για την αποκατάσταση των κατοικιών τους. Αυτή είναι σήμερα η εικόνα στην περιοχή του Παλιού Λιμεναρχείου Βόλου, οι κάτοικοι της οποίας παλεύουν μόνοι τους να επαναφέρουν τις ζωές τους σε μία κανονικότητα», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτηση του, όπως σημειώνει και σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε,  κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό για την Κρατική Αρωγή να παρέμβει προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα πλήρη ποσά των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αλλά και να υπάρξει άμεσα επίσπευση των αυτοψιών και των διαδικασιών επισκευών στις πληγείσες κατοικίες σύμφωνα με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Την ίδια ώρα, στηλίτευσε τα προβλήματα και τις αντιφατικές πληροφορίες που λαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι πλημμυροπαθείς για τη διαδικασία αποκατάστασης των κατοικιών τους. Πληγέντες που προχώρησαν με ίδια έξοδα σε πρόχειρες επισκευές προκειμένου να καταστήσουν τα σπίτια τους ξανά κατοικήσιμα, σήμερα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των κρατικά επιχορηγούμενων επισκευών.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι πολίτες του Παλαιού Λιμεναρχείου καταγγέλλουν ότι σχεδόν κανένας από τους πληγέντες δεν έχει εισπράξει την αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστη ο οικιακός τους εξοπλισμός την 2η  πλημμύρα στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν επίσης δικαιούχοι που δεν έχουν καν εισπράξει ακόμα τις αποζημιώσεις για ζημιές στις οικοσκευές από την πρώτη αρωγή!

Παρατεταμένη αδράνεια και καθυστερήσεις παρατηρούνται και όσον αφορά την έναρξη των αναγκαίων αυτοψιών στις κατοικίες της περιοχής από τους μηχανικούς της αρμόδιας Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ) προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες άδειες επισκευής. Την ίδια ώρα, ενώ η Υπηρεσία από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενημέρωνε ότι μπορούσαν να εκτελέσουν ορισμένες εργασίες στις πληγείσες κατοικίες, με την προϋπόθεση της λήψης φωτογραφιών που θα τεκμηρίωναν τις ζημιές, σήμερα οι ιδιοκτήτες ειδοποιούνται ότι δεν μπορούν να προβούν σε «εργασίες πλέον των εγκεκριμένων».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Οι πλημμυροπαθείς πολίτες του Παλαιού Λιμεναρχείου προσπαθούν μόνοι τους να ξανασταθούν στα πόδια τους. Το ελάχιστο που οφείλει η Κυβέρνηση είναι να μην καθυστερεί αδικαιολόγητα την κρατική αρωγή αλλά και να μην δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα σε πολίτες που εξαιτίας των τεράστιων καθυστερήσεων εκ μέρους της Πολιτείας, προσπάθησαν να ξανακάνουν τις οικίες τους κατοικήσιμες με ίδιους πόρους».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.