Πέντε ερωτήσεις κατέθεσε μέχρι σήμερα στη Βουλή για το θέμα του Πλωτού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στον Παγασητικό ο Αλ. Μεϊκόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε να επαναφέρει το θέμα όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να λάβει σαφείς απαντήσεις για ζητήματα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ΜΠΕ, πότε θα υπάρξει η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου και αν εξακολουθεί η δημιουργία LNG στον Βόλο να μην εντάσσεται στην κυβερνητική πολιτική, όπως έχει δεσμευτεί στον κόσμο.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και τον Δημήτρη Καρεκλίδη και αναφέρθηκε στην προτεινόμενη εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Παγασητικό Κόλπο, στη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με υποθέσεις σκανδάλων (υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ) και στην πρόοδο των έργων αποκατάστασης υποδομών στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες, με έμφαση στη Μαγνησία.
Ο βουλευτής ανέφερε ότι για το LNG στον Παγασητικό είναι η πέμπτη ερώτηση που καταθέτει και καλεί εκ νέου τον υπουργό να ενημερώσει στη Βουλή για το θέμα.
«Έχω αναλάβει δέσμευση στον κόσμο της Μαγνησίας να επαναφέρω το θέμα όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να λάβουμε σαφείς απαντήσεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ΜΠΕ, πότε θα υπάρξει η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου, αν εξακολουθεί η δημιουργία LNG στον Βόλο να μην εντάσσεται στην κυβερνητική πολιτική, γιατί ο πρωθυπουργός είχε καθησυχάσει την βουλευτή κ. Μακρή και είχε πει ότι δεν εντάσσεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Μεϊκόπουλος.
Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να τεθεί δημόσια το θέμα της εντατικοποίησης της δημόσιας δραστηριότητας της εταιρείας, η οποία επιδιώκει επαφές με βουλευτές, με τοπικούς φορείς, με ΜΜΕ και προχωρά και σε παρουσιάσεις.
Ο κ. Μεϊκόπουλος είπε ότι προσεγγίστηκε από την εταιρία, αλλά δεν δέχτηκε να γίνει η επαφή και κατέστησε σαφή την θέση του αυτή. Τόνισες δε ότι ο λόγος της συνάντησης είναι να ενημερωθεί για το project καθότι, όπως ισχυρίστηκαν, το πρόβλημα ήταν καθαρά επικοινωνιακό και θεωρούν ότι έχει γίνει παρεξήγηση.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είχε χαρακτηρίσει την επένδυση της Mediterranean Gas ως μη βιώσιμη, χωρίς προοπτικές υλοποίησης, ωστόσο εκείνη προχωράει, που δεν θα το έκανε αν δεν ήταν βιώσιμη, όλα τα χρόνια έχουμε αντιφατικές δηλώσεις και ο κόσμος εύλογα ανησυχεί και θυμώνει, γιατί δικαιούται πλήρη ενημέρωση για ένα έργο που επηρεάζει άμεσα την περιοχή και πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από την κυβέρνηση.
Ο κ. Μεϊκόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τις υπηρεσίες, εμφανίζοντας το θέμα ως καθαρά διοικητικό, ενώ είναι και πολιτικό.
Επίσης εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια, καθώς η εγκατάσταση χωροθετείται λίγα χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση της Ν. Αγχιάλου, σημειώνοντας τον πολλαπλασιασμό του κινδύνου σε περίπτωση επίθεσης ή ατυχήματος, ιδίως μετά την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών τον Ιούλιο του 2023.
Ακόμη τόνισε ότι ο υπουργός Άμυνας δεν απάντησε και επέλεξε τη σιωπή σε ερώτηση που κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2025, για το γεγονός ότι αυτή η εγκατάσταση χωροθετείται λίγα χιλιόμετρα από την 111 Πτέρυγα Μάχης και ζήτησαν αν υπάρχει γνωμοδότηση της της Πολεμικής Αεροπορίας ή του ΓΕΕΘΑ, αν έχει πραγματοποιηθεί ανάλυση κινδύνων σε περίπτωση στρατιωτικής απειλής, γιατί πρόκειται για ένα θέμα εθνικής ασφάλειας.
Τα σκάνδαλα υποκλοπών και ΟΠΕΚΕΠΕ
Αναφορικά με τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο βουλευτής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι τα σκάνδαλα είναι παλιές και έωλες κατηγορίες, οι οποίες έχουν διαψευστεί και έχουν κριθεί.
«Είπε ότι τα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΕΚΕΠΕ είναι ένα θέμα το οποίο σε πολιτικό επίπεδο κρίθηκε σε εκλογικές αναμετρήσεις, και ότι αφού κέρδισε αυτές τις εκλογές, είναι πολιτικά αθώος και δικαιωμένος. Άρα ο πρωθυπουργός είπε ότι ορθώς παρακολουθούσε τους πάντες και ορθά τα στελέχη του σε όλη την Ελλάδα διασπάθιζαν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις», ανέφερε ο βουλευτής.
Ο ίδιος είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν εκλέχτηκε το 2023 με πρόγραμμα να παρακολουθεί τους Έλληνες και να κλέβει τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, ενώ στην ομιλία του μας είπε ότι ένας κλέφτης δεν είναι κλέφτης, επειδή υπήρξαν και άλλοι στο παρελθόν.
Ο κ. Μεϊκόπουλος έκανε λόγο για φαυλότητα, είπε ότι υπάρχει δικογραφία στη Βουλή και αναμένονται άλλες έξι, με συγκεκριμένες κατηγορίες για συμπράξεις κομματικών στελεχών, βουλευτών και υπουργών για μαζική εξαπάτηση στις ευρωπαϊκές αγροτικές επιδοτήσεις, με σκοπό την αλλαγή του εκλογικού χάρτη σε συγκεκριμένες περιφέρειες (π.χ. Θεσσαλία).
Ακόμη ανέφερε παραδείγματα κατηγοριών, όπως αποστολή κενών αρχείων για επιδοτήσεις 38.000 € με την εντολή υφυπουργού, καθώς και «μπάζωμα» εκτάσεων για να εξαφανιστούν ράμπες στην Καρδίτσα και να ληφθούν παράνομα 140.000 € επιδοτήσεις. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν ηθική αυτουργία σε απιστία και απάτη, αλλά και σύσταση συμμορίας, τόνισε.
Ο βουλευτής καταδίκασες τις δηλώσεις του υπουργού Α. Γεωργιάδη που χαρακτήρισε τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας «μη σοβαρό» και την Ευρωπαία Εισαγγελέα «εκβιάστρια», για να ανανεωθεί η θητεία της, θεωρώντας τις ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη.
Επίσης απέρριψε την κυβερνητική θέση ότι πρόκειται για «ρουσφέτια» ή «δάκτυλο ξένων δυνάμεων», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εξαπάτησης και υποστήριξε ότι υπάρχει ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας (το 25% που ψηφίζει τη Ν.Δ.) που είναι «κρατικοδίαιτο», έχει ζήσει και έχει εξελιχθεί καθαρά από δημόσιο και ευρωπαϊκό χρήμα.
Οι υποδομές στη Μαγνησία μετά τις πλημμύρες
Ο κ. Μεϊκόπουλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης στη Μαγνησία, ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες και τόνισε ότι 18 μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2025, έγινε η συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου, για να ενημερωθούν οι βουλευτές για την υπογραφή της σύμβασης των έργων, για την αποκατάσταση οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών.
«Έχει περάσεις ένας χρόνος από τότε, εγκαινιάζουν μια γέφυρα – και καλώς την εγκαινιάζουν – αλλά έχει εκτροχιαστεί όλο το χρονοδιάγραμμα, το οποίο παρουσιάζουν υπό τη μορφή δέσμευσης», τόνισε.
Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι Θεσσαλικό σιδηρόδρομο στη Μαγνησία θα έχουμε 2028-2029 και η μεταβατική κατάσταση έχει γίνει κανονικότητα.
Επίσης κατήγγειλε την απένταξη 76 έργων πρώτης προτεραιότητας από το οδικό δίκτυο του Πηλίου, μεταξύ των οποίων 12 κρίσιμα έργα στο τμήμα Ζαγορά-Καράβωμα, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα ένα πρόσφατο ατύχημα.
Ο βουλευτής απέδωσε τις καθυστερήσεις στο ότι οι κατασκευαστικοί όμιλοι έχουν υπερβολικά υψηλό ανεκτέλεστο συμβάσεων (18 δισεκατομμύρια ευρώ σε όλη την επικράτεια), με αποτέλεσμα η Θεσσαλία να μην αποτελεί προτεραιότητα.
Τέλος, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση αφαίρεσε τη δυνατότητα αποκαταστάσεων από την Περιφέρεια, μεταφέροντας την αρμοδιότητα στο Υπουργείο Υποδομών για δήθεν ταχύτερη υλοποίηση, κάτι που δεν επετεύχθη.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Ντίνος Στεργιόπουλος






























