Α. Ριζόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ψευτοαντιπαράθεση μεταξύ Απ. Βεργή – Ζαρκάδα και Ν. Παπαπέτρου»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε ότι η ΔΑ δεν έλαβε πρωτοβουλία για τα ναρκωτικά

Οι κατηγορίες του αντιδημάρχου Απόστολου Βεργή – Ζαρκάδα κατά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Παπαπέτρο, που έγινε για ευνόητος λόγους στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγιναν στο πλαίσιο μιας ψευτοαντιπαράθεσης με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, λόγω του ότι προφυλακισμένος φερόμενος ως αρχηγικό μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, ήταν στο ψηφοδέλτιό του, υποστηρίζει ο Απόστολος Ριζόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όπως είπε, το ζήτημα των ναρκωτικών είναι πολύ σοβαρό και η Δημοτική Αρχή, αν και θα μπορούσε, δεν πήρε ποτέ πρωτοβουλίες.
Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου, θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για το πρόβλημα των ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως το ΚΕΘΕΑ και η Πρόταση Ζωής, αλλά ούτε για κάποιο κοινωνικό θέμα, από τα δεκάδες που έχει αναδείξει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα με τις κατηγορίες του αντιδημάρχου Απόστολου Ζαρκάδα – Βεργή κατά του επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» Νίκο Παπαπέτρο, που είχε αποτέλεσμα τη σύλληψη του πρώτου μετά από μήνυση του δεύτερου, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για ευνόητους λόγους, στο πλαίσιο μιας ψευτοαντιπαράθεσης με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, λόγω του ότι προφυλακισμένος φερόμενος ως αρχηγικό μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, ήταν στο ψηφοδέλτιό του.
«Νομίζω ότι στήθηκε μια αντιπαράθεση πάνω σε ένα ζήτημα, που δεν ήταν ουσίας ως αντιπαράθεση, γιατί το ζήτημα των ναρκωτικών είναι πολύ σοβαρό και θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να πάρει πρωτοβουλίες. Όταν η ΛΑΣ κατέθεσε ψήφισμα στήριξης για το ΚΕΘΕΑ, που ουσιαστικά καταργήθηκε ως δομή, η Δημοτική Αρχή σφύριξε αδιάφορα και δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Ο ίδιος είπε ότι η Δημοτική Αρχή, όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Βόλου, δεν δέχτηκε ποτέ να κουβεντιάσει ούτε ένα ζήτημα κοινωνικού ενδιαφέροντος, μέσω σειράς ψηφισμάτων που κατέθεσε η ΛΑΣ για διάφορα ζητήματα, στηρίζοντας την πολιτική που έφερε τις επιπτώσεις αυτές στα λαϊκά δικαιώματα.
«Το ίδιο έκανε στη συνεδρίαση της λογοδοσίας με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που έφερε το θέμα η ΛΑΣ και απάντησε ότι δεν είμαι υποχρεωμένη ως ΔΑ να καταβάλω σε χρήμα ΜΑΠ τα οποία εγώ δεν χορήγησα, με το πρόσχημα ότι δεν προβλέπεται να δίνονται κάθε χρόνοι στους εργαζόμενους», τόνισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.
Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πάρουν Μέσα Ατομικής Προστασίας, που κάλυπταν με δικά τους χρήματα τα προηγούμενα χρόνια και η Δημοτική Αρχή με νομικίστικα κόλπα, αποφεύγει να δώσει τα χρήματα στους εργαζόμενους και ενώ ο νόμος προβλέπει, εφόσον δεν πήραν ΜΑΠ το 2024 και 2025 να τα πάρουν σε χρήμα.

Αποκρύφτηκαν τα στοιχεία των επιθεωρητών περιβάλλοντος
Αναφορικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και του Παγασητικού, ο κ. Ριζόπουλος, τόνισε ότι η πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την ημέρα της λογοδοσίας, συνέλαβε στο να ανοίξει η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν θα άνοιγε και να δοθεί συνέχεια το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Για όλες αυτές τις μετρήσεις και τις ζημιές που έγιναν από τις πλημμύρες, δεν ήταν στη γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε καν των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Υπήρχαν στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από την έκθεση των ελεγκτών περιβάλλοντος που δεν ήταν σε γνώση δημοτικών συμβούλων και του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, κάτι που σημαίνει ότι αποκρύφτηκαν», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.
Ακόμη είπε ότι η παράταξη ζήτησε τα έγγραφα που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ προς τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, για να εν ημερωθεί, να δει τι συμβαίνει και πως απαντά η επιχείρηση στην προσωρινή έκθεση των επιθεωρητών.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, το ζήτημα με το λιμάνι είναι πολύ σοβαρό, γιατί δεν έχει μόνο ευθύνη ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ, αλλά ο Οργανισμός Λιμένος, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος της Περιφέρειας και τοι υπουργείο. Ο τρόπος διαχείρισης του λιμανιού έχει να κάνει συνολικά με την ευθύνη του κράτους και ευθύνονται όλοι γιατί δεν κάθονται να συνεννοηθούν για να δώσουν λύση στα προβλήματα, αλλά πετάει ο ένας το μπαλάκι ευθυνών στον άλλο και μέσα από την τακτική αυτή κοροϊδεύουν όλους εμάς.
Για το λιμάνι υπάρχουν τέσσερις επισημάνσεις των επιθεωρητών: Οι βυθοκορήσεις, το ζήτημα των σκουπιδιών από τον παλιό ΧΑΔΑ που παραμένουν εκεί 3 χρόνια, το μεγάλο μικροβιολογικό φορτίο στη θάλασσα απέναντι από το Δημαρχείο, καθώς και η περιοχή στο Αγκρίστι, που λόγω των καταστροφών έγινε ζημιά στον αντικαταθλιπτικό αγωγό και ανεπεξέργαστα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα, ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος.
Ο ίδιος είπε ότι τόσα χρόνια μετά, η προστασία του περιβάλλοντος και των δημοτών θεωρούνται κόστος και τη στιγμή που δίνουν πολλά δισεκατομμύρια στην πολεμική οικονομία, στην πράσινη οικονομία και σε επενδύσεις, δεν δίνουν χρήματα για να αποκατασταθούν οι υποδομές από τις καταστροφές και επιπλέον αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως αυτό μες το λιμάνι του Βόλου, επισήμανε.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Ντίνος Στεργιόπουλος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.