ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

«Έχουν γίνει λάθη, μπορεί και σκόπιμα στο θέμα της ΕΡΓΗΛ» είπε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα», ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Αχιλλέας Καλυβιώτης, τονίζοντας ότι «τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και όταν πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει, δεν το κάνουμε…».
Πιο συγκεκριμένα, «ως μια πληγωμένη ιστορία, την οποία όλοι παρακολουθούμε λες και είναι παραμύθι, χαρακτήρισε αυτή της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ, ο κ. Καλυβιώτης.
Όπως τόνισε «υπάρχουν δικηγόροι στον Βόλο, υπάρχει δικηγορικός σύλλογος, γνωρίζουμε οι πάντες τι έχει συμβεί. Εγώ αν ήμουν δικηγορικός σύλλογος θα έβγαινα και θα έλεγα τη δική μου άποψη πάνω στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Για το ποιον θεωρούν ότι φταίει ή δεν φταίει. Θα πρέπει να περιμένουμε τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Βόλου να μας πει την άποψη του; Όλοι το καλό της πόλης λέμε ότι θέλουμε. Ποιοι όμως πραγματικά θέλουμε το καλό της πόλης;»
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ΔΕΥΑΜΒ είναι ένας οργανισμός, ο οποίος είναι κερδοφόρος, δεν είναι μια εταιρία που «μπαίνει μέσα». Έχει κέρδη και πλεόνασμα. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια. Θεωρούμε ότι έχουν γίνει λάθη, μπορεί και σκόπιμα. Εμείς είμαστε αντίθετοι με την πώληση της ΔΕΥΑΜΒ, δεν το συζητάμε… Είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή πως είμαστε αντίθετοι στην εκκαθάριση της επιχείρησης. Λέμε ένα μεγάλο «όχι» από σήμερα, πριν το δημοτικό συμβούλιο».
Όπως υποστήριξε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, «ο πρώτος φάκελος που πήρε στα χέρια της η δημοτική αρχή όταν ανέλαβε, ήταν ο φάκελος της ΕΡΓΗΛ. Αν είχαν γίνει όλα τότε σωστά, πιστέψτε με ότι σήμερα δε θα συζητούσαμε για τίποτα. Άρα τι συνέβη ποια ήταν τα λάθη; Ποιος τα έκανε; Γιατί τα έκανε; Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Είναι τυχαίο ότι στο προηγούμενο συμβούλιο ειπώθηκε ότι στο επόμενο συμβούλιο θα κουβεντιάσουμε για την εκκαθάριση της Επιχείρησης; Ας σταματήσουν κάποιοι να μιλάνε για πολιτικές ευθύνες. Πρέπει να «πέσουν κεφάλια»…