Αχ. Μπέος: Έκθεση για να κλείσει ο ΧΥΤΑ Βόλου

Από επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου

Έκθεση της επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σοφίας Χριστοφόρου παρέλαβε ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με την οποία καλείται να κλείσει τον ΧΥΤΑ Βόλου και με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Αχ. Μπέος εξαπέλυσε επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη.

Κατά την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, ο Αχ. Μπέος και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσονα Αποστολάκη, του είπε ότι αν θέλει να κάνει καριέρα στην πολιτική να βάλει μπροστά την προσωπικότητά του και να μην κρύβεται πίσω από το κόμμα.
«Ο κοπρίτης ο Πουλάκης, σε έβαλε να μου κάνεις μήνυση για αντιποίηση αρχής, χωρίς να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται», είπε προκαλώντας αντιδράσεις μερίδας συμβούλων για τον χαρακτηρισμό του.
Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι «…με τις ενέργειές του βρήκαν πολλά κακά στην πόλη. Μια Χριστοφόρου, που είναι ανεψιά του πρώην υπουργού Φάμελλου, έκρινε τον ΧΥΤΑ του Βόλου ακατάλληλο και έκανε έκθεση να κλείσει ο ΧΥΤΑ».
Ο Αχ. Μπέος διαβεβαίωσε ότι ο Βόλος δεν θα επιτρέψει γίνει Ηλεία και στράφηκε κατά κάποιον που είπε ότι μπέρδεψαν το μίσος για τον ίδιο με το καλό της πόλης, χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κομματόσκυλα και τόνισε ότι η πόλη δεν είναι κανενός, αλλά όλων μας.

Ο Αχ, Μπέος κάλεσε όσους δημοτικούς συμβούλους θέλουν, να τον συνοδέψουν στην Κοπεγχάγη, όπου θα πάει για να δει από κοντά ένα εργοστάσιο που καίει απορρίμματα.

Απαντώντας ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης τόνισε ότι από το 2014 δεν δόθηκε παράταση στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Βόλου, ώστε ο Δήμος να πάει σε μια άλλη μορφή διαχείρισης, ωστόσο η Δημοτική Αρχή ούτε τα πράσινα σημεία δεν οριοθέτησε ακόμη.
Απαντώντας ο δήμαρχος του ζήτησε να περιμένει και θα δει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Για το στρατόπεδο «Γεωργούλα»
Ο δήμαρχος στην ενημέρωση αναφέρθηκε στην εξέλιξη που υπήρξε με το θέμα της παραμονής στο Βόλο του στρατοπέδου «Γεωργούλα» και χαιρέτισε τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Όπως είπε, η δήλωση αυτή αποδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι μπορεί αν υπάρχει βούληση και συνεργασία με τους κυβερνητικούς βουλευτές και πολιτευτές να ανατρέψει αρνητικές αποφάσεις για την περιοχή. Όπως είπε, οι βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τους χαρακτήρισε «μαριονέτες».

Κόμβοι και γέφυρα Αλυγαρορέματος
Αναφορικά με σημερινή ανακοίνωση χρηματοδότησης άλλων δύο κυκλικών κόμβων, ο δήμαρχος είπε ότι άλλοι το σκέφτηκαν, η δημερινή Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει.
Ακόμη είπε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και η κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση Αλυγαρόρεμα Αλυκών και εξέφρασε ικανοποίηση για την ανταπόκριση που έδειξαν οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι Βολιώτες γενικοί γραμματείς υπουργείων, που έλαβαν φάκελο με τις προτεραιότητες για την πόλη του Βόλου.

Νομικά κενά για το Ξενιά Πορταριάς
Νομικά κενά υπάρχουν στο θέμα της συνέχισης της ανακατασκευής του ξενοδοχείου Ξενία Πορταριάς. όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, απαντώντας σε επερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχου που έκανε λόγο για ένα “ερειπωμένο φάντασμα”.

Όπως είπε ο Α χ. Μπέος, είναι μια κατάσταση που βρήκε το 2014 με πολλά ερωτηματικά όπως είπε “από τις προοδευτικές δυνάμεις σε ιδιώτη με μια σύμβαση και τη συνέχεια μπήκαν σε δικαστικές διαμάχες. Το θέμα είναι σε νομικές περιπέτειες. Υπήρχαν πολλά νομικά κενά”, είπε και δεσμεύτηκε να δώσει στοιχεία στις 30 του μήνα σε νέα συνεδρίαση του σώματος.

Συντηρήσεις σχολείων – ΚΕΘΕΑ
Σε επερώτηση της ΛΑΣ για τις ανάγκες συντήρησης στα σχολεία, ο Αχ, Μπέος, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σε προτεραιότητα τη νεολαία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πάνω από 180 κτιριακά συγκροτήματα, ο Δήμος εκταμιεύει ποσό άνω του 1 εκ. € κάθε χρόνο για συντηρήσεις σχολείων και εδώ και τρία χρόνια έχει ανακαινιστεί μεγάλος αριθμός σχολείων. Όπως είπε, αναλυτικά στοιχεία θα προσκομίσει στην επόμενη συνεδρίαση.

Για την παρέμβαση της ΝΔ στην αυτοδυναμία του ΚΕΘΕΑ και την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δήμαρχος τόνισε ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με την πόλη, αλλά είναι θέμα της κυβέρνησης που αποφασίζει και νομοθετεί. «Είμαι ξεκάθαρα υπέρ του θέματος που θίγετε. Δεν εξαρτάται από εμάς. Δεν έχει νόημα, δεν θα ταλαιπωρήσω 49 συμβούλους για να κάνουμε τις μαριονέτες. Εμείς έχουμε μάθει να είμαστε πρωταγωνιστές. Την απόφαση την παίρνει άλλος. Συμπάσχουμε αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.