Αχ. Μπέος: «Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ ευθύνονται για την ΕΡΓΗΛ- Δεν ξέρω πόσα χρήματα έχει πάρει»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ενώ αναλαμβάνουν ορκωτοί λογιστές και Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης τα οικονομικά της επιχείρησης

Για τη ΔΕΥΑΜΒ και την πολύχρονη δικαστική διαμάχη της με την ΕΡΓΗΛ μίλησε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου ο Αχιλλέας Μπέος, μετά και από την απόφαση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει με 9εκ ευρώ τη ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να αποπληρώσει δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της. Ο Αχ. Μπέος επέρριψε την ευθύνη για την έναρξη των προβλημάτων με την ΕΡΓΗΛ στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ υπογραμμίζοντας ότι δεν έκαναν τον απαραίτητο έλεγχο εργασιών τότε, με αποτέλεσμα να παρέλθουν οι 2 μήνες και να γίνει αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου στη ΔΕΥΑΜΒ. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βόλου ευχαρίστησε ανοιχτά την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς κ.κ. Βορίδη, Πέτσα και Γεραπετρίτη γι’ αυτή την εξέλιξη που βοηθά τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και τους τοπικούς «γαλάζιους» Βουλευτές. Βέβαια, παρά τις ερωτήσεις ο δήμαρχος Βόλου δεν απάντησε καθώς είπε ότι δεν ήξερε, στο ερώτημα πόσα χρήματα έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΡΓΗΛ.

 

Ο Αχ. Μπέος επεσήμανε πως η ΔΕΥΑΜΒ και η πόλη ταλαιπωρείται εδώ και δέκα χρόνια από το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ΕΡΓΗΛ και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «από το 2014 έως σήμερα έγινε ένα τεράστιος αγώνας απέναντι σε ένα λυσσαλέο σύστημα νταβατζήδων εργολάβων, που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Μέχρι και η νομοθεσία είναι υπέρ του. Τους δανείζουν με 3,5% τόκο κα η ΕΡΓΗΛ παίρνει 12% τόκο. Γιατί να δεχτούν λοιπόν συμβιβασμό αφού έπαιρναν 12%».

Σημείωσε όπως για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ΕΡΓΗΛ δεν φταίει κάποιος πολιτικός, αλλά οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και όπως επεσήμανε δεν προχώρησαν τις επιμετρήσεις των εργασιών, παρήλθε το δίμηνο, δεν έγινε έλεγχος του έργου, με αποτέλεσμα να γίνει αυτοδίκαιη η παραλαβή του έργου από τη ΔΕΥΑΜΒ,

«Αυτοί έχουν ευθύνη. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι ευθύνονται για μετά. Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο απαιτήσεις και δεν πήγαν ούτε από το Πειθαρχικό. Δεν τόλμησαν οι Δήμαρχοι», ανέφερε ο Αχ. Μπέος.

Η επιχορήγηση των 9 εκ. ευρώ

Ο Αχ. Μπέος μίλησε για την εξέλιξη που λύνει το πρόβλημα με τη ΔΕΥΑΜΒ, καθώς αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση να δοθούν 50 εκ. ευρώ σε ΔΕΥΑ όλης της χώρας, που έχουν δικαστικές αποφάσεις. Η ΔΕΥΑΜΒ ήταν η πρώτη που έκανε τη σχετική αίτηση και σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, θα λάβει περίπου 9εκ. ευρώ και το πρόβλημα με την ΕΡΓΗΛ θα επιλυθεί ουσιαστικά μέσα στο 2023.

Ο ίδιος βέβαια επεσήμανε ότι πρωταρχικός του στόχος ήταν να ενταχθεί στον νόμο Ειδικής Εκκαθάρισης και επεσήμανε ότι όταν το είχε προτείνει αντέδρασαν οι εργαζόμενοι γιατί εάν γίνονταν η εξυγίανση θα γλίτωνε η ΔΕΥΑΜΒ, αλλά εκείνοι θα έχαναν 80-90ευρώ του μισθού τους και άλλα προνόμια, γιατί θα εισέρχονταν στο Ενιαίο Μισθολόγιο Δημοσίου χάνοντας ειδικά προνόμια όπως «bonus γιατί τα παιδιά τους μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο», όπως είπε ο Αχ. Μπέος χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σημείωσε αναφερόμενος στις προηγούμενες δημοτικές αρχές πως δεν έκαναν κανένα δικαστήριο απέναντι στην ΕΡΓΗΛ και όλα τα δικαστήρια τα είχε κάνει η ΕΡΓΗΛ απέναντι στη ΔΕΥΑΜΒ.

«Ήρθα ο μ@λ@κ@ς κι έτρεχα. Εφέσεις, δικαστήρια, αγωγές. Θα πάρουν φιλάκια, αυτό πίστευα. Εάν υπήρχε συμπόρευση όλων με την δημοτική αρχή θα είχαμε κερδίσει. Την εντολή στο ΤΕΕ για την επιμέτρηση την έδωσε η σημερινή δημοτική αρχή και είδαμε ότι παρανόμησε η ΕΡΓΗΛ. Ο Εισαγγελέας δε το 2016 μου είπε «καλώς τους κι άργησαν». Παίζαμε τους κλέφτες και αστυνόμους με νταβατζήδες και κλειδώναμε τα λεφτά της ΔΕΥΑΜΒ, γιατί είχαν εντολές κατάσχεσης κτλ. Παρόλα αυτά η ΔΕΥΑΜΒ από το 2014 έως σήμερα μείωσε την τιμή του νερού κατά 10%», είπε μεταξύ άλλων ο Αχ. Μπέος.

 

Οικονομικός έλεγχος στη ΔΕΥΑΜΒ

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Βόλου έκανε γνωστό ότι την περασμένη εβδομάδα δόθηκε εντολή σε ορκωτούς λογιστές να κάνουν οικονομικό έλεγχο στη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ καταθέσαμε και αίτηση σε Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τον ίδιο λόγο, με τον ίδιο να σημειώνει χαρακτηριστικά «για να μπαίνουμε σε μια σειρά».

 

Δεν ξέρω πόσα χρήματα πήρε ακριβώς η ΕΡΓΗΛ

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε ο Αχ. Μπέος για το ποσό που έχει λάβει μέχρι σήμερα η ΕΡΓΗΛ, ο Αχ. Μπέος δεν είχε σαφή απάντηση. «Δεν ξέρω ακριβώς πόσα πήρε. 5, 5,5- 6, 6,5εκ. ευρώ. Πήρε αρκετά. Η ΕΡΓΗΛ έπαιρνε λεφτά και από τρίτους σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις, από μεγάλους παρόχους, όχι από νοικοκυριά, δηλαδή από ξενοδοχεία, Νοσοκομείο κτλ.

Επεσήμανε δε, πως ένα ποσό, χωρίς να γνωρίζει το ύψος του, από αυτό που θα δοθεί από την Κυβέρνηση στην ΔΕΥΑΜΒ για να πληρώσει την ΕΡΓΗΛ, θα επιστρέψει στα ταμεία της Επιχειρήσεις, αφού γίνουν οι σχετικοί συμψηφισμοί.

 

Ευχαριστώ την Κυβέρνηση

Αν και όπως είπε ο Αχ. Μπέος, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, παρόλα αυτά ευχαρίστησε δημοσίως την Κυβέρνηση για την εύρεση λύσης και ειδικότερα τους Υπουργούς κ.κ. Βορίδη, Πέτσα και Γεραπετρίτη, Ακόμη ευχαρίστησε τους Βουλευτές Μαγνησίας χωρίς να τους κατονομάσει, λέγοντας πως «άλλοι λίγο άλλοι πολύ έβαλαν κι αυτοί το πετραδάκι τους για να βρεθεί λύση».

 

Καλώς ήρθανε στο δικό μου γήπεδο- Χορεύω σκληρό ροκ

Τέλος, ο Αχ. Μπέος αναφέρθηκε και στα προεκλογικά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιον ονομαστικά είπε « για τους πολιτικού που άρχισαν να εμφανίζονται ξαφνικά να τους πω ότι έχω μάθει να χορεύω σκληρό ροκ. Καλώς ήρθανε στο δικό μου γήπεδο. Η κόντρα και το ροκ μου αρέσουν πολύ», ενώ έκλεισε την φράση του με τη λέξη «…τα νούμερα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.