Αχ. Μπέος: Προς αδειοδότηση η επένδυση υγροποιημένου φυσικού αερίου

Νέα επίθεση προς τους Ι. Αποστολάκη και Απ. Παπαδούλη

Θετικός στην επένδυση εμφανίστηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενημέρωσε ότι οι επενδυτές έλαβαν διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εκδώσουν τις άδειες για τη μονάδα αποθήκευσης και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Πευκάκια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΛΑΣ. Ο δήμαρχος επιτέθηκε φραστικά και με «γαλλικά» στους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων, Απ. Παπαδούλη και Ιασ. Αποστολάκη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση διαδικτυακά.

Ο Απ. Ριζόπουλος επικεφαλής της ΛΑΣ επισήμανε ότι η επένδυση είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον, και αναφέρθηκε σε ατυχήματα που έγιναν στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι παρόμοια επένδυση που ετοιμάζεται στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει 24 χλμ. Μακριά από την πόλη, ενώ είναι 64χλμ. μακριά από την πόλη της Στοκχόλμης. «Το 16% των πλοίων αυτών το έχουν Έλληνες εφοπλιστές. Είναι μια πυριτιδαποθήκη. Μια βόμβα. Αντιτιθέμεθα να γίνει. Και γι αυτό κάναμε την ερώτηση», ανέφερε. Επιπλέον επισήμανε ότι κακώς η δημοτική αρχή φιλοξένησε την εκδήλωση παρουσίασης της επένδυσης στο Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος επανέλαβε ότι ο ίδιος και η δημοτική αρχή τάσσεται υπέρ της επένδυσης γιατί θα δημιουργηθούν 650 θέσεις εργασίας, είναι μια σοβαρή επένδυση άνω των 500 εκ. €, θα έχουν φθηνό καύσιμο οι βιομηχανίες της περιοχής και θα διεκδικήσει τα δημοτικά κτίρια, τα σχολεία και τα κολυμβητήρια να θερμαίνονται με το συγκεκριμένο καύσιμο δωρεάν.
«Ο Βόλος γίνεται ενεργειακός κόμβος. Θα γίνουν και νέα εργοστάσια γιατί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω καύσιμο σε οικονομική τιμή. Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των ωφελειών για την πόλη. Εμείς είμαστε ουδέτεροι αναφορικά με γεωπολιτικά συμφέροντα και μας ενδιαφέρει μόνο η πόλη μας», επισήμανε ο Α. Μπέος.

Ο Ι. Αποστολάκης τόνισε ότι ο χαρακτήρας του λιμανιού δεν μπορεί να είναι «λίγο από όλα. Ο χώρος είναι συγκεκριμένος. Στην Αμερική κάνουν λόγο για αλλαγή θεσμικού πλαισίου για θέματα ασφάλειας. Ήδη η διεθνής κουβέντα που γίνεται είναι άλλα καύσιμα όπως το υδρογόνο».

Ο Απ. Παπαδούλης τόνισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης και ότι η επένδυση θα είναι επιβαρυντική. «Εμένα μου φαίνεται καχύποπτο ο δήμαρχος που δεν ξέρει λεπτομέρειες να τάσσεται υπέρ της επένδυσης. Εμείς είμαστε επιφυλακτικοί», τόνισε.

Ο δήμαρχος ότι «τζάμπα γίνεται συζήτηση. Αυτά αποφασίζονται σε κυβερνητικό επίπεδο. Έχουμε κάνει αγώνα από 2015, και πιστεύω μέχρι τέλος 2021 να το πετύχουμε να πάρουμε το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Αυτή είναι η διαδικασία. Όπως επίσης είναι στα σκαριά το λιμάνι να μεταβιβαστεί σε ιδιώτες. Ενόψει αυτής της εξέλιξης, όποτε και αν γίνει, ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά που δικαιούται η πόλη τα εκμεταλλεύεται ο ΟΛΒ με βασιλικό διάταγμα! Ο επενδυτής που θα έλθει να εκμεταλλευτεί το λιμάνι δεν τον ενδιαφέρει να πάρει το ποσοστό από τα τραπεζοκαθίσματα και πρέπει να περάσουν σε μας. Για το θέμα του λιμανιού δεν πρόκειται να ερωτηθούμε. Απλά προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε, τίποτα παραπάνω». Τέλος τόνισε ότι δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον από την επένδυση, αλλά ενεργεί για το καλό της πόλης.

Επίθεση στις αντιπολιτεύσεις
Ο δήμαρχος επιτάθηκε με διάφορους χαρακτηρισμούς στους κ.κ. Παπαδούλη και Αποστολάκη, καταγγέλλοντας ότι κάποιοι τον κατήγγειλαν για παράνομο πλουτισμό αλλά αθωώθηκε.
«Είναι η τρίτη φορά που ελέγχομαι και πανηγυρικά αθωώθηκα κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα», τόνισε.

Ο ίδιος επιτέθηκε κατά των επικεφαλής των α’ και β’ ελασσόνων μειοψηφιών λέγοντας ότι στην Πλ. Πανεπιστημίου θα παρουσιαστεί το έργο του Πινόκιο και τους προσκάλεσε να ντυθούν με κοστούμια που υπάρχουν για να προσφέρουν στην πόλη.

Πριν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.