Αχ. Μπέος: “Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε τη ΔΕΥΑΜΒ”

Έφερε ξανά την πρόταση καθεστώτος ειδικής εκκαθάρισης

Την πρόταση του καθεστώτος ειδικής εκκαθάρισης έφερε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, με αφορμή την απόρριψη της αγωγής της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ και ενημέρωση τους δημοτικούς συμβούλους ότι ανέθεσε σε ορκωτούς λογιστές να διερευνήσουν την υπόθεση και να προτείνουν λύση, που θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.
Ο δήμαρχος έκανε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων θα πάρουν την απόφαση του Εφετείου για να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε, η ΕΡΓΗΛ, με τελεσίδικη απόφαση έχει πάρει από τη ΔΕΥΑΜΒ περίπου 5 εκ. € με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, ενώ οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν για την περικοπή των μισθών τους και τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν αναδρομική, με υποχρέωση για την Επιχείρηση περίπου 10 εκ. € συνολικά.
Αφού κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη ότι έδωσε στην ΕΡΓΗΛ 1 εκ. € χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μην διεκδικήσει τα χρήματα προεκλογικά, όπως είπε, ο Αχ. Μπέος, ο οποίος είπε ότι μέλημα της Δημοτικής Αρχής, είναι να διασωθεί η ΔΕΥΑΜΒ, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή του νερού για τους Βολιώτες.

Ο δήμαρχος στη συνέχεια εκτίμησε ότι υπάρχει λύση η οποία, κατά την άποψή του είναι η ένταξη της ΔΕΥΑΜΒ σε καθεστώς εκκαθάρισης. Επίσης είπε ότι ήδη ανέθεσε σε εταιρία ορκωτών λογιστών να εξετάσεις τα οικονομικά δεδομένα, να διερευνήσει το θέμα και να παραδώσει έκθεση με λύσεις.
Ο κ. Μπέος είπε ότι την έκθεση θα παραλάβουν οι επικεφαλής των παρατάξεων, το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ΔΕΥΑΜΒ και κατέληξε ότι ο ίδιος θα διαφυλάξει τα ταμειακά διαθέσιμα της Επιχείρησης και η Δημοτική Αρχή θα ψηφίσει την καλύτερη δυνατή πρόταση, προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.