Αχιλλέας Μπέος: Μείνετε εσείς σπίτι κι εγώ σε πριβε πολυτελές ξενοδοχείο

Τη στιγμή που κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες ο Δήμαρχος Βόλου παίρνει τον...αέρα του στην Πορταριά
326
Shares

Το δικό του σύνθημα που λέει «μένουμε παρέα σε πολυτελές ξενοδοχείο» εφαρμόζει ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καθώς την ώρα που κουνά το δάχτυλο στους πολίτες ζητώντας τους να μείνουν στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού, ο ίδιος παραβιάζει τα περιοριστικά μέτρα που υποτίθεται ότι ισχύουν για όλους και παίρνει τον… αέρα του μαζί με την οικογένειά του σε γνωστό κατάλυμα της Πορταριάς. Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, εφάρμοσε αυστηρά μέτρα εισηγούμενος το κλείσιμο της παραλίας, ασκώντας περαιτέρω πίεση στους πολίτες που ασφυκτιούν στο κλεινόν άστυ, ενώ ο ίδιος απολαμβάνει τον καθαρό αέρα της εξοχής. Μετά από καταγγελίες που δέχθηκε το magnesianews.gr και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από φωτογραφικό υλικό, φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Βόλου γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και χαλαρώνει…σαν σε διακοπές στο πανέμορφο χωριό του Πηλίου. Ο κ. Μπέος είχε κάνει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ότι βρίσκεται στο Πήλιο, χωρίς όμως να συγκινήσει τις αρμόδιες αρχές οι οποίες οφείλουν να ελέγχουν εάν τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόζονται από όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Πορταριάς, ο Αχιλλέας Μπέος διαμένει σε κατάλυμα, που θεωρητικά είναι κλειστό, μαζί με την οικογένειά του, τον αδελφό του Νίκο τις κόρες του με τα παιδιά τους και το νεότερο γιο του Αχιλλέα. Επιπροσθέτως τις βραδινές ώρες έχουν παρατηρήσει, ότι τα αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης μπροστά στο ξενοδοχείο αυξάνονται, όπως εκτιμάται και οι φιλοξενούμενοι, άγνωστο όμως αν αυτό συνδέεται με τη διαμονή του Αχιλλέα Μπέου εκεί.

Πάντως ο προερχόμενος από την Αμερική αδελφός του Δημάρχου Νίκος δεν διστάζει να τον συνοδεύσει και σε υπηρεσιακές μετακινήσεις, όπως χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, με τα δύο αδέλφια να ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση στα μέτρα προστασίας. Ο μεν Νίκος φορούσε προστατευτική μάσκα, ενώ ο Αχιλλέας όχι.

Πάρτι γενεθλίων με καλεσμένους

Είναι τέτοια η αδιαφορία και η προκλητικότητα του κ. Μπέου για την εφαρμογή των κανονισμών περί συγχρωτισμού με τρίτους, που προσκάλεσε την οικογένειά του και τον αντιδήμαρχο Χρήστο Στεφόπουλο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλιά του, παρά το ότι οι λοιμωξιολόγοι συνιστούν σε άτομα άνω των 60 ετών, ιδίως σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, να αποφεύγουν τις επαφές με παιδιά.

Είναι απορίας άξιο το πως ο πρώτος πολίτης μιας πόλης αντί να δίνει το παράδειγμα και να μένει στο σπίτι του, παραβιάζει όλα τα περιοριστικά μέτρα και παραθερίζει σε ξενοδοχείο το οποίο σημειωτέον θα έπρεπε να είναι κλειστό, αφού στο νομό Μαγνησίας έχουν οριστεί συγκεκριμένα ξενοδοχεία που μπορούν να παραμένουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση ειδικών περιπτώσεων. Εκτός εάν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έχει λάβει κάποια ειδική άδεια, κάτι που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Να σημειωθεί πάντως ότι σε άλλη περίπτωση αιρετών, όπως για παράδειγμα ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης που μετακινήθηκε στην Αίγινα, υποβλήθηκε σε έλεγχο από λιμενικούς και στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, ενώ η πολιτεία σε άλλες περιπτώσεις, όπως η παραβίαση των περιοριστικών μέτρων εκ μέρους ιερέων που κοινώνησαν πιστούς από την πίσω πόρτα των ιερών ναών, ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.