ΑΔΕΔΥ και καθαρίστριες καλούν στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο

Στις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου καλούν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ (στις 6 μ.μ. της Κυριακής στο Θόλο) και το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας (στις 11 π.μ. στη Λ. Ειρήνης).

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας 46 χρόνια πριν, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος.
Η εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων έχει ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις και έχει οδηγήσει κάτω από τα όρια της φτώχειας τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Η υψηλή ανεργία, η υποβάθμιση και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι απότοκα αυτών των μνημονιακών πολιτικών και απαιτείται διαρκής αγώνας για την ανατροπή τους.
Μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και τη φοροληστεία, τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η Αυτοδιοίκηση και η προστασία του περιβάλλοντος να μειώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να φαλκιδεύονται και το ωράριο εργασίας να αυξάνεται.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της επίθεσης της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πιστή στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι των αγώνα και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973.

Οι καθαρίστριες
Το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας τονίζει ότι σήμερα, όπως και 46 χρόνια πριν, ο λαός αγωνίζεται να απεμπλακεί από τις ξένες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που γεννούν φτώχεια και πολέμους.
Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετέτρεψαν τη χώρα μας σε χαλί για να εδραιωθούν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, φτιάχνοντας καινούργιες βάσεις θανάτου και εξάρτησης, κινδυνεύοντας να εμπλέξουν την Ελλάδα σε πολέμους, στέλνοντας τα παιδιά μας να σκοτωθούν για ξένα συμφέροντα.
Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες της κυβέρνησης που θα φέρει για επικύρωση στη Βουλή τη νέα Συμφωνία για τις βάσεις την οποία υπέγραψε αρχές Οκτώβρη με τις ΗΠΑ και με την οποία μετατρέπεται η περιοχή μας (Στεφανοβίκειο, λιμάνι Βόλου, στρατόπεδο Γεωργούλα) όπως και όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική βάση.

«Παράλληλα με τα αντιλαϊκά μέτρα και τις αναδιαρθρώσεις, η ΝΔ «επενδύει» στο δόγμα «νόμος και τάξη», είτε πρόκειται για τις διατάξεις που βάζουν εμπόδια στην απεργία είτε για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είτε για τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων είτε για τις κατασταλτικές επιχειρήσεις όπως τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, που καλλιεργούν κλίμα τρομοκράτησης και μπερδεύουν σκόπιμα τη μαζική λαϊκή δράση με μηχανισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με το κίνημα, για να το συκοφαντήσουν», αναφέρει το Σωματείο.

Στο χέρι του λαού είναι να βάλει εμπόδια σ’ αυτόν το νέο γύρο της επίθεσης, απαντώντας μαζικά και στην προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου. Με ισχυρό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία, να οργανώσει την αντεπίθεση στην πολιτική του κεφαλαίου, παλεύοντας για τα σύγχρονα δικαιώματα και με κριτήριο τις ανάγκες του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.