Αδελφοποίηση… πρώτης και τρίτης ηλικίας!

Μέσα από τη συνεργασία νηπίων και ωφελούμενων ασθενών

Ο παιδικός σταθμός «Αφροδίτη» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δ. Βόλου και η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer Βόλου συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Αδελφοποίηση πρώτης και τρίτης ηλικίας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στόχος η αλληλεπίδραση των παιδιών προσχολικής ηλικίας με τη τρίτη και τέταρτη ηλικία, με τον αντίστοιχο σεβασμό και ευαισθησία στη νηπιακή ηλικία, μέλημα όλων η τήρηση κανόνων υγιεινής.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό «Αφροδίτη».

Τα νήπια που είναι ενταγμένα στο ημερήσιο πρόγραμμα του «παιδικού σταθμού Αφροδίτη» μαζί με τους ωφελούμενους ασθενείς και τα μέλη του επιστημονικού προσωπικού της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer Βόλου παρασκεύασαν τα εθιμοτυπικά πασχαλινά κουλούρια. Τα κουλουράκια συσκευάστηκαν και παραχωρήθηκαν ως μια συμβολική πασχαλινή δωρεά στην «Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου», σε ένδειξη σεβασμού και ενίσχυσης στο κοινωνικό και ασταμάτητο έργο της.

Όλο το προσωπικό και τα παιδιά συνεργάστηκαν και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις μέσα σε ένα κλίμα βιωματικής δημιουργικής συνεργασίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.