Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής μπλόκαραν επιμόρφωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Τη διαδικασία επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που διορίστηκαν στην Ειδική Αγωγή χωρίς να έχουν τα ανάλογα προσόντα, μπλόκαραν σήμερα το πρωί, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στη συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου, μέλη του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από το σχολείο στις 8 το πρωί και δεν επέτρεψαν να γίνει η επιμόρφωση, η οποία κατήγγειλαν ότι γίνεται ενώ μπήκε ο Απρίλιος, τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν από τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο ανάλογων κινήσεων που έγιναν Πανελλαδικά.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής Μαγνησίας Μιχάλης Σκρίμπας, επισήμανε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για επιμορφωτικές ημερίδες 4-5 ωρών, που θεωρούν κάποιοι πως είναι αρκετές να υποκαταστήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί μέσα από μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα σπουδών, σκοπό έχουν την απαξίωση των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, αφού καταπατάται το δικαίωμα τους σε ίσες ευκαιρίες, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνονται οι τίτλοι σπουδών και συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία των αναπληρωτών καθηγητών ΕΑΕ.

Οι αναπληρωτές καθηγητές ζητούν κατάργηση του Ν. 4415, που δίνει το δικαίωμα στο υπουργείο να τοποθετήσει στην Ειδική Αγωγή καθηγητές που δεν έχουν τα προσόντα και ζητούν κάλυψη των δομών Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης, με αποκλειστικά με καταρτισμένο προσωπικό στα πλαίσια του προσοντολογίου που όριζε ο ν.3699/2008.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.