Αδυναμία της ΔΕΥΑΜΒ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. για περιστολή των λειτουργιών της

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο βρίσκεται η ΔΕΥΑΜΒ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου να απορρίψει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της διαταγής πληρωμής της ΕΡΓΗΛ για ποσό 9,2 εκ. €. Με κατά πλειοψηφία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, η Επιχείρηση περιστέλλει τις λειτουργίες της στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες δράσεις, ενώ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
Το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ συνεδρίασε σήμερα στις 8 το βράδυ κατεπειγόντως και εκτάκτως, με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση για την απόφαση του δικαστηρίου επί της προσωρινής διαταγής της ΔΕΥΑΜΒ και την λήψη σχετικής απόφασης. Παρόντες, ήταν εργαζόμενοι, αλλά και οι επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», Νατάσα Οικονόμου και της ΛΑΣ, Απόστολος Νάνος.

Σοβαρή δυσλειτουργία
Στο κείμενο που ανέγνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αριστείδης Σαββάκης και κάλεσε το Δ.Σ. να εγκρίνει αναφέρεται:
«Λόγω των προσφάτων (23/04/2018) επιβληθεισών κατασχέσεων εκ μέρους της εταιρίας ΕΡΓΗΛ Α.Ε. σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, γνωστοποιείται ότι έχει προκληθεί σοβαρή δυσλειτουργία των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ και αδυναμία εκπληρώσεως του συνόλου των ανειλημμένων και τρεχουσών υποχρεώσεών της.
Ως εκ τούτου αποφασίζεται η περιστολή των λειτουργιών της ΔΕΥΑΜΒ στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες δράσεις εκπλήρωσης του δημόσιου σκοπού της, με προσωπικό ασφαλείας, μέχρι την επαναφορά της επιχείρησης σε συνθήκες κανονικότητας.
Διευκρινίζεται, προς αποφυγή ανησυχίας, η τήρηση όλων των κανόνων που διασφαλίζουν αφενός τη δημόσια υγεία και αφετέρου την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ανακοίνωσε στους επικεφαλής των παρατάξεων ότι αύριο στις 10 το πρωί, ο Δήμαρχος Βόλου συγκαλεί σύσκεψη για το ίδιο θέμα στο γραφείο του, ενώ ήδη ανακοίνωσε πως στις 11 το πρωί συνέντευξη Τύπου.
Η πρόταση που ανέγνωσε ο κ. Σαββάκης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Μαργ. Πατσιαντάς δήλωσε πως απέχει από την ψηφοφορία. Αιτία για την αποχή του, ήταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε διευκρινιστική ερώτηση έκανε είτε ο κ. Πατσιαντάς είτε οι άλλοι επικεφαλής, παραπέμποντας στην αυριανή συνάντηση με τον δήμαρχο.

Σε λειτουργία τα ταμεία θα πληρωθούν οι μισθοί
Πάντως, έπειτα από ερώτηση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, ο κ. Σαββάκης βεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά τον μισθό τους στα τέλη του μήνα. Είπε, επίσης, ότι τα ταμεία θα λειτουργούν για το κοινό και πως θα υπάρξει μέριμνα ώστε να τηρούνται οι κανόνες δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Βάιος Ζεμπέογλου, ψηφίζοντας θετικά στο θέμα, σημείωσε πως όλο το προσωπικό αποτελεί ασφάλεια για την Επιχείρηση και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το «πώς το ίδιο δικαστήριο δικαίωσε την υπηρεσία σε ό,τι αφορά στα δεδουλευμένα, ενώ άναψε το ‘πράσινο φως’ στις αρπακτικές ορέξεις της ΕΡΓΗΛ». Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, φροντίζοντας ώστε η περιστολή των λειτουργιών της ΔΕΥΑΜΒ να μην έχει αντίκτυπο στους πολίτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.