“Βόμβα” στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜΒ – Αδυνατεί να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες και ζητά τη βοήθεια του Δήμου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει οικονομική ενίσχυση

Αδυνατεί η ΔΕΥΑΜΒ να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες και ζητά οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο. Το μεσημέρι της Δευτέρας θα συνεδριάσει για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο, δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η 12η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί δια ζώσης και κεκλεισμένωντων θυρών τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 13:30 στο Δημαρχείο Βόλου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, τη λήψη απόφασης επί αιτήματος της ΔΕΥΑΜΒ για οικονομική ενίσχυση, λόγω αδυναμίας κάλυψης λειτουργικών αναγκών.

Αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, που πιθανόν θα εγκρίνει το αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.
Στην τελευταία έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ της ΔΕΑΜΒ, στις 16 Ιουνίου 2020 είχε αποφασίσει την αποστολή αιτήματος για ένταξη της Επιχείρησης στο μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η Οικονομική επιτροπή
Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας θα προηγηθεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία θα υποβληθούν τα δικαιολογητικά κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου του έργου διαμόρφωση Πλατείας Πανεπιστημίου, θα εγκριθεί η μελέτη αποκατάστασης ζημιών από θεομηνία στη Μακρινίτσα.

Επίσης, θα χορηγηθεί οριακή προθεσμία για το έργο παρεμβάσεις για βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Σέσκλο και θα ληφθεί απόφαση απευθείας μίσθωσης μηχανημάτων για καθαρισμό ανεξέλεγκτης χωματερής όπισθεν Λαχαναγοράς και ανεξέλεγκτης χωματερής στον χείμαρρο Ξηριά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.