Αφιέρωμα στα εκατό χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων

Τιμάται η Μνήμη των Αγίων Μικρασίας στην Ευαγγελίστρια

Την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ, καθώς και την Ημέρα εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα τιμήσει η Τοπική μας Εκκλησία, με επίκεντρο τον προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σύμβολο των ξεριζωμένων προσφύγων. Όπως κάθε χρόνο, ο Ναός της Ευαγγελίστριας, σε συνεργασία με τούς Μικρασιατικούς Συλλόγους της Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι», «Ίωνες» και «Μνήμες Προσφύγων», διοργανώνει διήμερο λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που φέτος θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019.
Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος η μνήμη των Αγίων της Μικρασιατικής καταστροφής τιμάται μαζί με την Ημέρα εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, πού με απόφαση της ελληνικής πολιτείας είναι η πρώτη Κυριακή μετά την 14η Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητροπόλεως, «το ιδιαίτερο στοιχείο της φετινής χρονιάς είναι η επέτειος των 100 χρόνων της γενοκτονίας των Ελλήνων τού Πόντου, στην οποία θα είναι αφιερωμένη η κεντρική πολιτιστική Εκδήλωση του Διημέρου, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στην συνδιοργάνωση της οποίας συμμετέχει και η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα, στο www.magnesianews.gr. Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά σήμερα Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, στις 6μ.μ., θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.