Αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30, το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μέσα σε κλίμα νοσταλγίας και μνήμης των Αλησμόνητων Πατρίδων.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, η Διευθύντρια του σχολείου, Δρ Βάσσα Παρασκευά, θα μιλήσει για τον ζωγράφο και λογοτέχνη από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας, Φώτη Κόντογλου, θα αναγνωστούν από μαθήτριες αποσπάσματα  από αντιπροσωπευτικά εορταστικά κείμενά του, ενώ η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας  Μαγνησίας ΙΩΝΕΣ, κ. Αργυρώ Μάμαλη- Κοπάνου, θα παρουσιάσει τα «αντέτια  του 12ημέρου», δηλαδή τα έθιμα  των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Τη γιορτή θα πλαισιώσουν παραδοσιακοί Μικρασιατικοί χοροί, χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες και έκθεση έργων του Φώτη Κόντογλου στην προσπάθεια καλλιέργειας και διατήρησης της μνήμης στη νέα γενιά που οι μαθητές του σχολείου εκπροσωπούν  μέσα από  δράσεις σχετικές σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να  απολαύσουν παραδοσιακά γλυκά που οι μαθητές/τριες -μέλη του Πολιτιστικού Προγράμματος με τίτλο «Μικρασιατικά μαγειρέματα» θα ετοιμάσουν για να αναδείξουν το φιλόξενο πνεύμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.