Αυτοτελής προκαταρκτική έρευνα μετά από αντιμήνυση της ΕΡΓΗΛ στον Αρ. Σαββάκη

Κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, ότι όσα της καταλόγιζε είναι ψευδή

Τη διενέργεια αυτοτελούς προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο εισαγγελέας, μετά από αντιμήνυση του νόμιμου εκπροσώπου της ΕΡΓΗΛ κατά του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Αριστείδη Σαββάκη. Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου στο τέλος Μαρτίου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σκεπτικό της, είναι ότι όσα της καταλόγισε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είναι συκοφαντικά και ψευδή και ο εισαγγελέας ζήτησε αυτοτελή προκαταρκτική έρευνα για το θέμα. Ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΗΛ κατάθεσε μήνυση προ δύο εβδομάδων, κατά του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Σαββάκη για ψευδορκία μάρτυρα, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, μετά από μηνυτήρια αναφορά του κ. Σαββάκη που είχε στραφεί νομικά κατά της ΕΡΓΗΛ κατηγορώντας την, για παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, κακουργηματικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μήνυση της ΕΡΓΗΛ υποβλήθηκε και στηρίζεται στο σκεπτικό ότι τα όσα τους καταλογίζει ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είναι απόλυτα συκοφαντικά και ψευδή.
Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια αυτοτελούς προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί της ΕΡΓΗΛ. Ο φάκελος ανατέθηκε ήδη σε πταισματοδίκη ο οποίος το επόμενο διάστημα πρόκειται να καλέσει τις εμπλεκόμενες πλευρές για να δώσουν κατάθεση, και κάθε άλλον μάρτυρα που σχετίζεται με την υπόθεση.
Στη συνέχεια εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων, αλλιώς θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.