Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Το σύνθημα της Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ

Δυναμικά και με αγωνιστικό παλμό, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία, συμμετείχαν στην συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης, η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, με κεντρικό σύνθημα αυξήσεις στους μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, κανείς κάτω από 751 ευρώ.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου με ομιλητή τον Παναγιώτη Τσιτσιρίκη στέλεχος του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Όπως τόνισε ο κ. Τσιτσιρίκης, «σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζεται με ατομικές συμβάσεις. Μέσα στον ίδιο κλάδο, ακόμη και στον ίδιο εργασιακό χώρο, δεν υπάρχει ενιαίο καθεστώς στους όρους δουλειάς. Δεκαέξι διαφορετικές εργασιακές σχέσεις διαφοροποιούν όχι μονάχα τους μισθούς αλλά και τα ζητήματα που αφορούν τον χρόνο εργασίας ή τους άλλους θεσμικούς όρους σχετικά με την προστασία της μητρότητας, τις συνδικαλιστικές και ατομικές ελευθερίες, τον καθορισμό των καθηκόντων και άλλα δικαιώματα που εξασφαλίζει μια συλλογική σύμβαση.
Χωρίς ταξικούς αγώνες και διεκδικήσεις από εμάς τους εργαζόμενους, οι καπιταλιστές όχι μόνο δεν πρόκειται να παραχωρήσουν τίποτα, αλλά εμφανίζονται ακόμα πιο προκλητικοί στις αξιώσεις τους.
Η πάλη αυτή δεν ξεκινά από το μηδέν. Πατάει πάνω στη δράση του προηγούμενου διαστήματος, στη συσπείρωση 536 συνδικαλιστικών οργανώσεων που κατέθεσαν πρόταση νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση πέταξε στα αζήτητα.
Ό,τι κερδίσαμε, ό,τι ξεφορτώσαμε από τις πλάτες μας το επιβάλαμε με τον αγώνα μας με επίκεντρο τις ανάγκες μας, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν. Το πετύχαμε όταν όλοι οι εργάτες ήμασταν μια γροθιά.
Χωρίς το μόχθο και τη δουλειά μας, καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εμείς είμαστε ο παραγωγός του πλούτου. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.