Αγαστή θα είναι η συνεργασία Δήμου με Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Από τη συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου και επικεφαλής της παράταξης «Βόλος- Έξυπνη πόλη», Ν. Καπούλα, με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Ν. Ευαγγελινό
Συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου Ν. Καπούλα με τη διοίκησή του

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, κ. Νίκο Ευαγγελινό και κ. Επαμεινώνδα Ντούγκα αντίστοιχα, είχε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της παράταξης «Βόλος- Έξυπνη πόλη», κα. Νάνσυ Καπούλα.
Όπως έγινε γνωστό, «η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στον κεντρικό ιστό της πόλης και η αύξηση της επιβατικής κίνησης στα λεωφορεία, ήταν τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.
Η υποψήφια Δήμαρχος υπογράμμισε πως όχι μόνο δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αποσυμφόρηση του κέντρου, αντιθέτως το πρόβλημα έχει ενταθεί και τόνισε πως βασική παράμετρος για να εφαρμοστούν τα κυκλοφοριακά μέτρα είναι η αγαστή συνεργασία του Δήμου με τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.
«Εάν υπάρχει μία συγκεκριμένη στρατηγική από το Δήμο, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, θα είναι δεδομένη η αύξηση της επιβατικής κίνησης. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες στους κατοίκους αυτής της πόλης να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, δίνοντας κίνητρο εξυπηρέτησης. Το λεωφορείο θα πρέπει να είναι το μέσο μεταφοράς του παραγωγικού πολίτη, του μαθητή, των ηλικιωμένων», συμπλήρωσε η επικεφαλής της παράταξης «Βόλος-Έξυπνη πόλη», Νάνσυ Καπούλα και προς αυτή την κατεύθυνση, πρότεινε επιπλέον να γίνει μία καμπάνια, ώστε να γίνει το λεωφορείο ελκυστικό μέσο.
Πρότεινε την αξιοποίηση μικρών περιφερειακών πάρκινγκ, ώστε η πρόσβαση στο κέντρο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να είναι άμεση και ευέλικτη.
Από την πλευρά του, ο κ. Ευαγγελινός πρότεινε τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και τη συνεχή ροή των οχημάτων σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, Ιάσονος, Δημητριάδος, Καρτάλη και Ιωλκού, να βρεθεί τρόπος να μειωθεί το παράνομο παρκάρισμα, καθώς, επίσης, οι επισκέπτες να παρκάρουν τα οχήματά τους εκτός κέντρου και να εξυπηρετούνται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ο ίδιος, απευθυνόμενος στην υποψήφια Δήμαρχο Βόλου, Νάνσυ Καπούλα, τόνισε την ουσιαστική συνεργασία της Διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ, ώστε ν’ αυξηθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης προς τους πολίτες.
Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν οι λεωφορειόδρομοι, οι οποίοι λειτουργούν χωρίς προδιαγραφές, με τους οδηγούς των Ι.Χ. να τους χρησιμοποιούν τόσο για να σταθμεύσουν, όσο και για να προσπεράσουν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.
«Θα πρέπει να τηρείται το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των δρομολογίων από τους οδηγούς των λεωφορείων, ώστε να αυξηθεί ο χρόνος κατάληψης των λεωφορειόδρομων από τα λεωφορεία και να καθίσταται αδύνατη η κατάληψη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα», πρότεινε η επικεφαλής της παράταξης.
Ένα θέμα που έθεσε η υποψήφια Δήμαρχος είναι η επικαιροποίηση των δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούνται κάτοικοι πιο απομακρυσμένων περιοχών. Ο κ. Ευαγγελινός είπε ότι στις σκέψεις της Διοίκησης είναι η τροποποίηση κάποιων γραμμών, με σκοπό να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Νεάπολης, ενώ από 4 Μαρτίου, θα τριπλασιαστούν τα δρομολόγια προς Κατηχώρι και Σταγιάτες.
Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν από κοινού να εξετάσουν επιμέρους θέματα, όπως το σημείο στροφής στο νοσοκομείο Βόλου και σημεία αφετηρίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.
Τέλος, σχετικά με την προσβασιμότητα και τις διαδρομές ΑμεΑ, η κ. Καπούλα κατέληξε πως θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ώστε το κέντρο να γίνει πιο φιλικό προς τον δημότη.
Από τις δύο πλευρές κρίθηκε απαραίτητο να προγραμματιστεί νέα συνάντηση, αφού πρώτα η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ αποστείλει στην υποψήφια Δήμαρχο τον οδικό χάρτη που έχει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.