ΑΓΕΤ: «Στην κλάση 1 τα ποσοστά υδράργυρου από το υλικό καύσης»

Τονίζει ότι στις μετρήσεις της Περιφέρειας δεν υπολογίστηκε η θερμογόνος δύναμη

Το γεγονός ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις του υλικού προς καύση, που έγιναν εκ μέρους της ΑΓΕΤ, δείχνουν ότι το ποσοστό υδράργυρου από την κατηγορία 4, που το ανεβάζουν οι μετρήσεις της Περιφέρειας, κατατάσσεται στην κλάση 1 που δεν επιφέρει επιβάρυνση, υποστηρίζει η εταιρία, σε συνάντηση με το προεδρείο των εργαζομένων σήμερα το μεσημέρι. Η Περιφέρεια, τονίστηκε στη συνάντηση δεν έλαβε υπόψη τη θερμογόνο δύναμη, που ρίχνει το ποσοστό υδραργύρου και θα ζητηθούν όλοι οι παράμετροι των μετρήσεων που έγιναν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ Βασίλη Χαλαστάρα, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις δειγματοληψίες του προς καύση υλικού, από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο ίδιος υπέβαλε άμεσα αίτημα προς τη Διοίκηση για συζήτηση, ώστε οι εργαζόμενοι να πληροφορηθούν την κατάσταση.
Η συνάντηση αυτή, έγινε σήμερα το μεσημέρι και το Προεδρείο του Σωματείου ενημέρωσε ο διευθυντής του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στο Βόλο.
Όπως είπε στους εργαζόμενους, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ήταν πλημμελή και η εταιρία σκοπεύει να ζητήσει όλες τις παραμέτρους που οδηγούν στο συμπέρασμα αυξημένων παραμέτρων του υδραργύρου.

Ο διευθυντής εξήγησε στους εργαζόμενους ότι το επίπεδο του υδράργυρου στο υλικό καύσης, είναι συνάρτηση με τη θερμογόνο δύναμή του και, σε συνδυασμό με αυτή, το ποσοστό υδραργύρου, που είναι το επικίνδυνο στοιχείο, πέφτει από την κλάση 4, που ανακοίνωσε η Π.Ε. Μαγνησίας, στην κλάση 1, για τον υπολογισμό της οποίας, δεν έχει σημασία το ποσοστό περιεκτικότητας σε πλαστικό, επισήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων.
Ο κ. Χαλαστάρας είπε ότι η εταιρία και οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν όλες τις παραμέτρους των μετρήσεων της Π.Ε. Μαγνησίας, για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να γίνει σύγκριση με τις μετρήσεις που έκανε η τσιμεντοβιομηχανία για το λογαριασμό της από το ίδιο υλικό.

Τηλεοπτική ενημέρωση
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθυντής του εργοστασίου Βόλου θα εκφράσει την άποψή του την Πέμπτη και την Παρασκευή σε δύο τηλεοπτικά κανάλια.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων εκτίμησε ότι αν είχε ενεργοποιηθεί η επιτροπή κοινωνικού ελέγχου, από πέρυσι, όπως είχε υποχρέωση να κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρακτική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη και σε συνδυασμό με τις on line μετρήσεις ρύπων, κατά τη διάρκεια της καύσης RDF, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα θέμα με το εργοστάσιο. Όπως είπε η Περιφέρεια έλαβε εντολή από το υπουργείο να τη συστήσει μέχρι το τέλος Απριλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.