Διδακτική επίσκεψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου στο εργοστάσιο μπισκότων “ΒΙΟΛΑΝΤΑ”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο μπισκότων «Βιολάντα», το οποίο βρίσκεται στο 14ο χλμ Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο Μακρυχώρι Λάρισας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Βίκυ Παπαδοπούλου, Ρεγγίνα Κανδήλα, Ιωάννα Γκαντουλούδη, Νίκη Μποσνάκη, Σοφία Αγραφιώτη και Δήμος Χαριδήμου.

Την ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών υποδέχθηκε ο Διευθυντής του εργοστασίου, κ. Ζήσης Βλαχούλης, ο οποίος ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους παραγωγής και παρουσίασε αναλυτικά τα στάδια παρασκευής των προϊόντων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καινοτόμο, φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία “Βιολάντα Steam Free”. Χάρη σε αυτήν, το εργοστάσιο, το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων παγκοσμίως χωρίς καμινάδα, καταργεί τις εκπομπές ρύπων, υδρατμών και θερμών αερίων μέσω γεωθερμικών εναλλακτών. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, 100% ελληνικής σχεδίασης, μειώνει δραστικά το ανθρακικό αποτύπωμα της παραγωγής και αναδεικνύει ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας για τη βιομηχανία τροφίμων.
Η επίσκεψη, όπως τονίζει η διεύθυνση του σχολείου, αποτέλεσε πολύτιμη ευκαιρία για τους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τη σύγχρονη, αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής , να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια επεξεργασίας, από τις πρώτες ύλες έως τη συσκευασία, καθώς και να δουν στην πράξη τη χρήση πράσινης τεχνολογίας και περιβαλλοντικά υπεύθυνων πρακτικών.
Στο τέλος της ξενάγησης, οι μαθητές απόλαυσαν δωρεάν προϊόντα, προσφορά της εταιρείας «Βιολάντα». Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το περίπτερο του εργοστασίου και να προμηθευτούν, επιπλέον προϊόντα της αρεσκείας τους.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, Καλλιόπη Γουργιώτου, ευχαριστούν με την ανακοίνωσή τους, θερμά τους υπεύθυνους του εργοστασίου για την υποδοχή και φιλοξενία των μαθητών μας, καθώς δράσεις, όπως αυτή, ενισχύουν τη σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία, καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών και εμπλουτίζουν τη μαθησιακή εμπειρία με βιωματικό τρόπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.